SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Omdat hondenpoep een probleempunt is, organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in samenwerking met Haviland (afdeling Afvalbeleid) en 17 andere gemeenten uit de regio, een afvalpreventieweek rond hondenpoep ‘Mijn kakje gaat in een zakje’.

Om dit probleem in de aandacht te brengen zal vanaf 7 mei 2012 een campagne worden gestart om de baasjes van de viervoeters aan te spreken. De slogan die voor deze campagne zal worden gebruikt via folders en affiches is ‘Mijn kakje gaat in een zakje’. Van 7 tot 13 mei 2012 zullen er op verschillende tijdstippen en plaatsen preventieacties worden gehouden. Daarbij zullen voorbeeldige baasjes worden beloond met een passend geschenk, de andere zullen worden gewezen op hun asociaal gedrag. Haviland en de deelnemende gemeenten hopen met deze campagne het straatbeeld te verbeteren en frustraties bij de burgers weg te nemen

Hondenpoep op de stoep, in de berm of in het gras staat steevast in de top 5 van grootste ergernissen bij onze bevolking. Dit probleem kan nochtans makkelijk voorkomen worden mits wat goede wil van diegenen die met hun viervoeter op stap gaan: door een zakje mee te nemen tijdens een wandeling, kunnen “verrassingen” in de vuilbak gedeponeerd worden.

De gemeente hoopt met deze campagne het straatbeeld te verbeteren én frustraties bij de burgers weg te nemen.

2 comments

 1. Het is niet alleen de hondenpoep dat een probleempunt is in de gemeente. En wat moet men doen met dat kakje in dat zakje? De gemeente zou kunnen vuilnisbakken plaatsen waar men dat zakje in kan deponeren. Men zou ook eens een campagne moeten doen voor het zwerfvuil. Hier in de wijk kaarten we al maanden de vuile troep aan. Men beloofd ons dat het zal opgeruimd worden maar het vuil blijft liggen. Natuurlijk is het nu deels gestopt door de groene planten maar het vuil blijft liggen en het ongedierte komt er op af. Hygiënisch is het in elk geval niet. We durven onze kleinkinderen hier niet laten rondwandelen of op het speelpleintje laten spelen!

 2. Inderdaad Emile, onze gemeente gaat erop achteruit. 30 april was het hier PMD. En wat is het resultaat : overal pmd-zakken met een rode sticker. Dit terwijl Haviland extra controle doet.
  Binnen drie weken liggen de zakken er nog.
  http://sint-pieters-leeuw.eu/2012/04/21/extra-controle-op-pmd-zakken/
  http://www.sint-pieters-leeuw.be/content/press/record.php?ID=2564
  Gisteren was het grof vuil. Vandaag zie je overal frigo’s, tv’s en diepvriezers en andere rommel liggen.
  Een vuile gemeente trekt afval aan.
  Kom op voor een proper Ruisbroek.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: