VLAAMS-BRABANT: – In oktober voeren de politiediensten intensieve verkeerscontroles uit in de provincie Vlaams-Brabant. De politiediensten zullen de chauffeurs van personenwagens controleren op rijden onder invloed. Daarnaast zullen ze ook controleren op het dragen van de gordel in de wagen.

2008-10-02-bob-in-vlaamsbrabantHeel wat verkeersongevallen zijn het gevolg van chauffeurs die rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie. Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant werkte daarom het Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur uit. Dat plan moet het aantal verkeersongevallen door rijden onder invloed doen dalen. In dat verband zullen de federale en lokale politiediensten in Vlaams-Brabant bijzonder intensief controleren op rijden onder invloed in oktober.
De provinciale overheid wil met de campagne BOB in Vlaams-Brabant, een onderdeel van het Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur, de bevolking bewustmaken van de gevaren van rijden onder invloed. Wie rijdt onder invloed heeft een verminderd waarnemingsvermogen en reageert trager. Bovendien zal men onder invloed sneller risico’s nemen en minder remmingen ervaren. Alcohol speelt een rol in ongeveer één op vier verkeersongevallen met doden of zwaargewonden.

De controles zullen bijzonder intensief gevoerd worden
in de week van 4 tot en met 11 oktober 2009.

www.vlaamsbrabant.be/verkeersveiligheid


UPDATE: – De politie van Sint-Pieters-Leeuw kondigt op haar website een controle aan voor vrijdag 9 oktober 2009:  gordel -en snelheidscontrole op de  Bergensesteenweg.

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: