logo-jeugd_jong_wildt– Ben je tussen 12 en 16 jaar oud?
– En heb je nog niets gepland in de herfstvakantie?
– Dan is deze crea week misschien wel iets voor jou.

De jeugddienst en de cultuurdienst van Sint-Pieters-Leeuw organiseren deze creaweek in de Leeuwse Kunstacademie!

Maandag 2 november 2009
Snapshot: In plaats van ‘klik’ wordt het ‘snap’! We plakken niet meer op papier maar worden volledig digitaal. Met opdrachtjes en met verschillende onderwerpen leren we kadreren en fotograferen. Doordat je onmiddellijk je resultaat ziet, kan je je techniek bijsturen. Niemand ontsnapt aan onzevingervlugge shots die aan het eind veel meer worden dan zomaar een plaatje!
Anim’actie: Een hoop plasticine, een klomp klei, afvalmateriaal en een vel wit papier. Met behulp van een digitaal fototoestel zullen we deze materialen laten bewegen in onze eigen animatie-filmpjes. Fantaseer een verhaal, ontwerp je achtergrond en je personage en… actie!

Dinsdag 3 november 2009
Break it & Fix it: Normaal gezien mag je niets stuk maken. Dat wordt vandalisme genoemd. Let op … hier moet het! Het motto is: haal een voorwerp uit elkaar en steek het op een andere manier terug in elkaar. Een stevige stoel wordt ineens een heel fragiel object, een mooie jas verandert in een muziekinstrument en een oud toetsenbord transformeert in een tijdsmachine…
Tattoo & Tribal Art: In deze workshops maken we tattoo’s met een speciale bodyinkt die maximaal 5 dagen blijft staan. Tribal Art patronen inspireren ons tot het zelf creëren van esthetische figuren. Vele kronkels of net heel recht en strak: met de speciale tattoo-lak kan het allemaal!

Woensdag 4 november 2009
Yton: Kappen, beitelen en stof maken; in deze workshop veranderen we in echte beeldhouwers. Het resultaat is er al snel want Ytonsteen is zo zacht dat het eenvoudig te bewerken is. Met schroevendraaier, beitel, zaag en schraper kappen we weg wat niet meer nodig is en komen zo snel tot ons eigen beeldhouwwerk!
Dripping & Action Painting: Actie, we gaan schilderen! Een lijn, een groot kleurvlak daar en enkele gerichte worpen. Met weinig middelen en technieken maken we prachtige kunstwerken. We dompelen ons onder in kleuren en kruipen in de huid van kunstenaars als Pollock en Rothko.

Donderdag 5 november 2009
Recy-kleren: Je hebt zeker wel kleren in je kast hangen die je niet meer draagt. Ooit moet je ze wel mooi hebben gevonden, maar nu niet meer. Je kan die kleren weggooien, naar de kringloopwinkel brengen of… er tijdens deze workshop zelf terug iets hips van maken. We tonen je hoe je met enkele simpele ingrepen van oude kleren trendy mutsen, beenverwarmers, broeken, T-shirts,… maakt. Daarnaast brengen we leuke stoffen mee en tonen we hoe je een saai T-shirt, broek of rok omto- vert tot iets zeer modieus. Breng oude kleren mee!
Ontwerp je merk: Stel dat jij een modeontwerp(st)er zou zijn, hoe zou je modemerk dan noemen en hoe zouden je kleren eruit zien? Chique en duur of juist trendy en iets voor ieders portemonnee? Tijdens deze workshop denk je na over de zin en onzin van merkkledij en ontwerp je een eigen modemerknaam, logo en slogan. Tenslotte zeefdruk je alles op een T-shirt. Draag kleren die vuil mogen worden en breng witte kledingstukken mee om te bedrukken!

Vrijdag 6 november 2009

Beeldenstorm: Je maakt kennis met verschillende vormen en stijlen van kortfilm. Op een actieve en speelse manier brengen we je in beeld en rol je over het televisiescherm. Daarna is het tijd om een verhaal te bedenken en de personages uit werken. Na het kiezen van de locaties, de decors en de rekwisieten, kan een film beginnen. Het afgewerkte product is een kortfilm met muziek, een begin– en eindgeneriek.

Praktisch:
Elke dag beginnen de workshops om 9 uur.
Deze creatieve dag wordt elke keer om 16 uur afgesloten.
De workshops gaan door in de Leeuwse kunstacademie (achter de hoofdbibliotheek op de Rink).
Je kan perfect per dag inschrijven. Je bent dus niet verplicht om een hele week deel te nemen!
Per dag betaal je 12euro voor de workshops.
Creaweek Jong Wildt – inschrijvingsformulier:
www.sint-pieters-leeuw.be/content/loket/record.php?ID=34

Deze creaweek is een organisatie van de jeugddienst , GCC Coloma en de Leeuwse kunstacademie i.s.m. Graffiti jeugddienst VZW, Artforum en Mooss.

Share

%d bloggers liken dit: