SINT-PIETERS-LEEUW: – In vrijetijdshuis Brul werd zaterdagvoormiddag 5 jaar Coderdojo Sint-Pieters-Leeuw gevierd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De lokale afdeling Coderdojo Sint-Pieters-Leeuw begon op 28 januari 2018 met een eerste try-out georganiseerd door Bryan Vanbever ism de bibliotheek en deze verliep meteen succesvol.
Op 5 mei 2018  ging dan de eerste volwaardige sessie door waardoor men vandaag de 5de verjaardag kon vieren van de Leeuwse afdeling.
Sinds 4 september 2022  heeft elke eerste zaterdag van de maand de gratis IT-workshop plaats in Vrijetijdshuis Brul. Ze kregen toen voor de gelegenheid bezoek van Cindy Smits, General Manager van CoderDojo Belgium.
Maandelijks ontvangen ze 25 kinderen waarvan er 5 plaatsen voorbehouden zijn voor kansarme kinderen.

An Speeckaert, schepen van bibliotheek: “Over de afgelopen 5 jaar hebben wij meer dan 200 verschillende kinderen bereikt en dat ze het leuk vinden, zien we aan de steeds terugkerende gezichten. Wie denkt dat dit enkel voor jongens is, vergist zich. Vijf jongeren zijn zelf zo enthousiast dat ze ondertussen mee coachen.

CoderDojo Belgium is een non-profit beweging die gratis IT-workshops (Dojo’s) organiseert voor jongeren van 7 tot 18 jaar (Ninja’s) om in clubverband te leren programmeren. Ze krijgen de kans om technologieën te ontdekken met de andere Ninja’s en hun Coaches.
Problem-solving + programmeren: hands-on aanpak
Teamwork, sociale skils (presenteren, samenwerken, elkaar helpen,…)

Om deel te nemen aan CoderDojo op zaterdagvoormiddag moet je snel zijn, want de dojo’s zijn snel volzet. Meer info via: https://sintpietersleeuw.coderdojobelgium.be

%d bloggers liken dit: