SINT-PIETERS-LEEUW: – 70 jaar kunnen de meisjes en jongens van Sint-Pieters-Leeuw zich op zondagnamiddag uitleven bij Chiro Snoopy. Dit wordt dit weekend gevierd aan Laekelinde met een histografisch legendarisch fotomuseum over de rijke geschiedenis en hoopvolle toekomst van de Chiro, een kubb tornooi, een pittige wandeling en het traditiegetrouwe lekker varkentje aan het spit voor de lekkerbekken.
Chiro Snoopy telt vandaag 119 leden waarvan 22 leden in de leiding zitten.

Op 27 september 1953 namen enkele jonge kerels, onder impuls van onderpastoor Lubbens uit Haarlem Nederland, het initiatief om in en rond het parochiecentrum een chirowerking op te starten. Dit gebeurde onder de naam Chiro Sint-Pieter en Paulus.
De meisjes krijgen pas drie jaar later hun chirowerking. Onder de gevleugelde naam Chiro Heilige Bernadette konden zij terecht in de kelder van het oude klooster Sint-Antonius.
In 1977 komen de jongens voor het eerst bij elkaar onder de nieuwe naam Chiro Snoopy.
Memorabel is ook de 1138 meter lange taart die bakker Guido Devillé maakte om de verhuis te vieren en geld in te zamelen voor de toen nieuwe lokalen in de Mekingenweg. Ze haalden er zelf het Guinessboek of Records mee.
Op de tentoonstelling vandaag worden dan ook vele anekdotes opgevist, veel gelachen of vragen gesteld bij de foto’s van de verschillende bivak’s zoals was jij erbij dat jaar met de boot?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer info over Chiro Snoopy: https://chirosnoopy.org

%d bloggers liken dit: