SINT-PIETERS-LEEUW: – Na het succes van de pop-up Coderdojo in de bib op 27 januari en de enthousiaste reacties van de deelnemers toen startte deze namiddag voor de eerste keer een volwaardige sessie van CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw.
2018-05-05_1ste-Coderdojo_Sint-Pieters-Leeuw (10)
Heel wat ‘programmeerkids’ waren op de afspraak in de leeszaal van de bib. Tijdens een CoderDojo sessie leren de jongeren vanalles over websites, games, apps en software en gaan ze er ook onmiddellijk mee aan de slag: de basics van Scratch en CodeCombat/ Minecraft, objecten aansturen met Arduino, apps maken met App Inventor, …

Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. CoderDojo heeft maar één regel: ”Above all: be cool!”.

Vanaf nu dus kan je elke eerste zaterdag van de maand naar “CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw” in de hoofdbibliotheek van 14 tot 17 uur.
Inschrijven voor de gratis sessies kan via deze link – www.coderdojobelgium.be. Meer info via sintpietersleeuw@coderdojobelgium.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: