SINT-PIETERS-LEEUW: – 670 vrijwilligers ruimen meer dan 425 km straten op In LDC Meander vond afgelopen zaterdag het slotmoment plaats van de zwerfvuilcampagne “klopjacht op zwerfvuil”. Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en nieuwkomer Ternat sloegen dit jaar de handen in elkaar in hun strijd tegen zwerfvuil.

Tijdens een ontbijt voor een groep zwerfvuilvrijwilligers werden de resultaten van deze campagne toegelicht. 300 volwassenen en 370 kinderen ruimden meer dan 425 km straten op.

Wij willen alle deelnemers van harte bedanken, want enkel door hun inspanningen kunnen we deze resultaten bereiken, zij zijn echte helden,’ aldus schepen van Milieu, afvalbeleid en groen Brahim Harfaoui .
Alle deelnemers aan deze campagne worden dan ook extra bedankt met een rol gft-zakjes.

Acht jaar geleden gaf ik ook al een toelichting bij de toenmalige zwerfvuilcampagne, en ik had gehoopt dat dit soort campagnes na enkele jaren overbodig zou geworden zijn. Voorbijgangers steken hun duim op of claxonneren wel eens naar de vrijwilligers, wat altijd fijn is. Maar ik doe een warme oproep om dat papiertje, die peuk of dat blikje even bij te houden tot aan de vuilnisbak, zodat de vrijwilligers niets meer op te ruimen hebben,’ aldus schepen Servé (Halle).

%d bloggers liken dit: