SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken momenteel aan fase 2 van de grote herinrichting van de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Vanaf maandag 24 april starten de afrondende werken in de zone tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat. Die werken duren tot zaterdagochtend 6 mei. Er wordt ook twee weken lang ‘s nachts gewerkt. Tussen 20u ‘s avonds en 6u ‘s morgens is de Bergensesteenweg ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten en moet het doorgaand verkeer een omleiding volgen.

Nachtwerk om hinder overdag te beperken
Tussen maandag 24 april en zaterdagochtend 6 mei worden de werken tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat afgerond. Om de werken veilig en vlot uit te voeren, levert de aannemer een extra inspanning door ook ’s nachts te werken. De machines die gebruikt worden nemen immers veel plaats in, waardoor er onvoldoende ruimte is om het verkeer veilig te laten passeren. Om grote hinder overdag te voorkomen, worden die werken uitgevoerd tussen 20u ’s avonds en 6u ’s ochtends. De Bergensesteenweg blijft overdag, wanneer er minder hinderlijke werken uitgevoerd worden, altijd in beide richtingen open.

Omleiding in beide richtingen via gemeentelijke wegen
De Bergensesteenweg is tijdens de nachtwerken volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone. Omwonenden kunnen dan enkel te voet of met de fiets de werfzone bereiken. Voor het doorgaand auto- en vrachtverkeer wordt een omleiding via de Georges Wittouckstraat, Galgstraat en Lotstraat ingesteld. Ook de rechtstreekse aansluitingen van de Ruisbroeksesteenweg, Burgemeesterstraat, Petrus Basteleusstraat en Frederik Coevoetstraat met de Bergensesteenweg blijven dicht.

De laatste loodjes voor fase 2
Naast het aanleggen van de bovenste laag asfalt in de rijrichting van Halle worden ook de middeneilanden en -bermen geplaatst en afgewerkt. Ten slotte werken we de parkeerstroken af met boomvakken en plaatsen we de nieuwe verkeerslichtenregeling op het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg. Als alles volgens planning verloopt, duren deze werken tot zaterdagochtend 6 mei. Vanaf maandag 8 mei start een volgende fase verderop de steenweg, tussen de Lidl en de Jan Vanderstraetenstraat.

%d bloggers liken dit: