REGIO: – Met de steun van Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, lanceert Sportopia vzw de applicatie WandelAR. Deze app zet de prachtige Vlaamse Rand in de kijker en combineert sporten en bewegen met vernieuwde technologie.
Zo lanceert de vzw nog later dit jaar wandelingen met de applicatie in de rozentuin in Sint-Pieters-Leeuw.

Bewegen is gezond, voor alle leeftijden. Sportopia vzw begeleidt een uitgebreid en divers sportaanbod in gemeenten in de Vlaamse Rand. Het vinden van sportmonitoren is alsmaar moeilijker, zeker na de coronacrisis. Timme Verschingel, oprichter van vzw Sportopia, ging daarom op zoek naar een alternatief geanimeerd beweegaanbod. Het concept van een oriëntatieloop waarbij je met kaart en kompas van punt A naar punt B wandelt is nu gemoderniseerd. De firma Aeroplane, gespecialiseerd in augmented reality, ontwikkelt een applicatie die zo’n oriëntatieloop een extra dimensie geeft via nieuwe technologie met o.a. interactieve games.

De eerste wandeling is zondag 23 april in het Hallerbos officieel geopend. Het boek ‘Het Bloebelletjesbos’, een verhaal van schrijfster Ruth Brillens en tekenaar Rik Dewulf, zit voortaan in een digitaal jasje. De app neemt kinderen en volwassenen mee in de magische wereld van het paarsgekleurde Hallerbos, informeert ze over diertjes die er leven en wijst ze op de broosheid van de hyacinten. Het aanbod is ook toegankelijk voor wie Nederlands leert.

De wandelingen zijn erg geschikt voor families, scholen, sport- of vakantiestages, groepen … Trek je wandelschoenen aan en neem een opgeladen smartphone mee. Er zijn drie vertrekpunten: Dries (parking 4) in Dworp, Houtveld (parking 11) in Halle en de Acht Dreven in Halle. Aan het vertrekpunt scan je de QR-code en installeer je de applicatie. Je kan kiezen uit een avontuurlijke wandeling of een wandeling die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Later dit jaar lanceert de vzw nog wandelingen met de applicatie in de rozentuin in Sint-Pieters-Leeuw en voor de Gordel in Huizingen.

Voor de ontwikkeling van dit project werkt Sportopia vzw samen met de gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw én met vzw ‘de Rand’ en het Agentschap Natuur en Bos.

%d bloggers liken dit: