SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 5 juli 2018 brak er botulisme uit in de Zuunbeek en wachtbekkens. Het toegangsverbod tot het water van de Zuunbeek en de wachtbekkens is nog steeds van kracht. Ook vandaag werden dode eenden gevonden.


Burgemeester, Luc Deconinck: ” Niettegenstaande er enkele regenbuien zijn geweest is, was dit veel te beperkt om betekenisvolle invloed uit te oefenen, er is dus geen wijziging in de situatie en de risico’s voor botulisme blijven onverminderd aanwezig.
Vandaag zijn er bij een controle door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) nog 23 dode eenden verzameld. Dus blijft waakzaamheid zeker geboden.
Terloops : ook de gouverneur heeft bevestigd dat zijn maatregelen van kracht blijven.”

Het is dan ook absoluut verboden om in de nabijheid te komen van dode of levende watervogels in de omgeving van de Zuunbeek, het wachtbekken van Volsem en het wachtbekken langsheen de Camille Leunensstraat. Honden moeten daar zeker aan de leiband worden gehouden.
Wie dode of zieke watervogels opmerkt langsheen de Zuunbeek, mag dit melden aan de gemeente via het nummer 02 371 22 11 en – buiten de openingsuren – aan de politie via het nummer 02 363 93 00. Vergeet zeker niet de locatie van het dier te vermelden.
Het besluit geldt tot nader order.

Zie eerder gepubliceerde artikels:
14/07/2018 – Botulisme in Zuunbeek en wachtbekkens – situatie na 1 week
06/07/2018 – bijkomende maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van botulisme op de Zuun
05/07/2018 – Botulisme in Zuunbeek en wachtbekkens

%d bloggers liken dit: