2014-02-20-bibliotheek_Zuun_Sint-Pieters-LeeuwZUUN: – Op 1 december 2016 sluit het bibliotheekfiliaal in Zuun zijn deuren en wordt er gestart met de aanpassingswerken voor het vredegerecht dat in de toekomst in het gebouw komt.

Zoals eerder werd aangekondigd, zullen de 4 bibliotheekfilialen in Sint-Pieters- Leeuw worden gereorganiseerd ( zie artikel 10/12/2014). Ruisbroek was als eerste aan de beurt en verhuisde met succes naar het dienstencentrum ’t Paviljoentje. Nu volgt Zuun, dat samen met ’t Negenmanneke op termijn zal verhuizen naar het zwembad. Deze ‘zwembadbib’ zal ook als uitleenpost fungeren voor alle Leeuwse schoolkinderen.

Voorlopig zullen de inwoners van Zuun zich moeten verplaatsen naar de hoofdbibliotheek of het bibliotheekfiliaal in ’t Negenmanneke. Voor de minder mobiele personen bestaat er de ‘Bib aan huis’.

Ook start de bibliotheek vanaf 1 december met een afhaalpunt aan de balie van het zwembad Wildersportcomplex, net zoals het afhaalpunt in Ruisbroek.

Schepen Gunther Coppens merkt op: ”De aanvragen in Ruisbroek nemen alsmaar toe. Eens de lener het gebruiksgemak van een afhaalpunt ontdekt, blijft hij hiervan gebruik maken.
Voor al wie online kan en weet welke titel hij wenst, is het afhaalpunt een prima alternatief.

%d bloggers liken dit: