PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: -De vier streekorganisaties van de regio Pajottenland & Zennevallei willen nauwer samenwerken om bewoners en bezoekers deze prachtige streek te laten beleven.
Daarom ondertekende deze morgen in het bruegeliaanse kader van de Pedemolen in Dilbeek, de coördinatoren en de vier voorzitters van de streekorganisaties een samenwerkingsovereenkomst en communicatieplan.

2016-10-18-sterke-samenwerking_pajottenland-zennevallei_02
Michel Doomst, Gunther Coppens, Marc Snoeck en Marleen De Kegel ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst en gemeenschappelijk communicatieplan.

Nabij de metropool Brussel ligt een prachtig landelijke streek, Pajottenland & Zennevallei. Onze regio is één en al verscheidenheid: elke gemeente met een eigen verhaal en achtergrond, verstedelijkt en landelijk, doorsneden door één van de drukste autossnelwegen maar ook door de meest rustige fiets- en wandelpaden. Pajottenland & Zennevallei is uniek en er is veel te beleven!

Deze verscheidenheid wordt intensief uitgedragen door de verschillende streekorganisaties die elk een ander aspect van deze bijzondere regio belichten.
– Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: zet zich in voor het behoud van Breugeliaanse glooiende heuvels en de Zennebeemden.
– Pajottenland+: focust zich op plattelandsvernieuwing en de heerlijke Pajotse streekproducten in de kijker plaatst.
– Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei: wil dan weer de bijzondere tradities die de regio rijk is, versterken en spoorthet lokale erfgoed op.
– Toerisme Pajottenland & Zennevallei: promoot volop het bijzondere landschap en het diverse activiteitenaanboddat toerisme te bieden heeft, en toeristen/bezoekers van ver of dichtbij naar onze regio doet komen.


Deze streekorganisaties hebben elk een heel eigen werking maar wel éénzelfde doel: mensen deze streek laten beleven. Om dat zelfde doel te bereiken willen de vier regio-organisaties nauwer gaan samenwerken en hun werking beter afstemmen.

Michel Doomst, voorzitter Pajottenland+ :” In een sterkere streeksamenwerking willen we streekbewoners en bezoekers informeren over wat er te vinden is, van erfgoed tot streekproduct, van logies tot landschap, door ze samen te brengen en te betrekken bij hun beleving, ervaringen te laten uitwisselen en door verdieping te bieden.

Marleen De Kegel, voorzitster Toerisme Pajottenland & Zennevallei: ” Het ondertekenen van deze overeenkomst is niet zo maar een formaliteit maar een engagement naar de regio en haar inwoners om hen te informeren over en te betrekken bij de streekbeleving“.

Marc Snoeck, voorzitter Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei: ” Onze mobiele website met plekjes voor streekbeleving zal voortaan de naam www.ontdekpajotzenne.be krijgen.
Bovendien moet www.pajotzenne.be als portaalwebsite fungeren van waarop je naar elke streekorganisatie kan doorklikken“.

Gunther Coppens, voorzitter Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei:”Er staan ook in de toekomst een aantal projecten gepland. Zo wordt er nagedacht over een streekmeubilair met zitbanken en informatieborden en bekijken we samen hoe we in 2019 een feestjaar rond Breughel, naar aanleiding van 450 jaar overlijden van de kunstenaar, op poten kunnen zetten.”

Deze slideshow vereist JavaScript.


Zie ook ons artikel van 17/10/16 – PenZine wordt vanaf nu Pajot Zenne Magazine

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder