OUDENAKEN: – De Leeuwse Ridders Sint-Pieters-Leeuw organiseren vandaag de hele dag op de terreinen langsheen de Gaasbeekstraat 6 in Oudenaken voor ruim 450 paarden en hun ruiters het “Provinciaal Ruiterkampioenschap Landelijke Rijverenigingen”.


Vanmorgen vroeg was er al heel wat bedrijvigheid aan de Gaasbeeksesteenweg. De touschouwers konden meteen vele disciplines bewonderen.
Hoeksteen van de werking van de Landelijke Rijverenigingen (LRV) is groepsdressuur: vier of acht ruiters van eenzelfde ruitervereniging die zo synchroon mogelijk een dressuurproef rijden. Ook springen en individuele dressuur staan op het programma, verdeeld in diverse klassen, van beginnelingen tot zwaar. Om 14 uur start het feestprogramma waarbij de prijzen in de hoogste klassen dressuur en groepsdressuur worden uitgereikt met nadien een demonstratie van de nieuwe provinciale kampioenen. De dag wordt afgesloten met de springwedstrijden in de hoogste klassen.

Het is de tweede keer in onze clubgeschiedenis dat we een provinciaal ruiterkampioenschap mogen organiseren”, legt Johan Pint, secretaris van De Leeuwse Ridders. “Zo’n tornooi op poten zetten, is telkens een huzarenstukje. Midden in het veld moeten er springterreinen gebouwd worden en dressuurterreinen aangelegd worden. Het is dankzij de hulp van heel wat leden en vrijwilligers en de financiële bijdrage van onze sponsors dat zo’n organisatie mogelijk is”, aldus Pint.

Deze diashow vereist JavaScript.


Dit artikel krijgt vanavond nog een update!

Naar goede gewoonte steunen De Leeuwse Ridders met hun evenement ook ‘Kom Op Tegen Kanker’.
“Aangezien we dit jaar zelf niet kunnen deelnemen aan het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker omdat dit samenvalt met ons provinciaal tornooi, versieren we onze tent met de KOTK-plantjes. Op die manier kunnen we ook deze keer ons steentje bijdragen aan dit goede doel”, vertelt Pint.

Onderstaand de namiddag-foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.


Rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters- Leeuw is onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en telt een 20-tal ruiters. Het accent binnen LRV ligt op ‘democratisch’ paard- en ponyrijden en het toegankelijk en laagdrempelig maken van deze sport. LRV is paardrijden in verenigingsverband. Samen op wedstrijden of naar activiteiten, voor elkaar supporteren, elkaar helpen,… dat is waar LRV om draait.

%d bloggers liken dit: