VLEZENBEEK: – De Brusselaars laten vandaag, autoloze zondag, hun auto op stal. Brouwerij Lindemans greep deze jaarlijkse autoloze zondag in de hoofdstad aan om de allereerste Lambic Tour met brouwerijbezoek te organiseren: een fietstocht tussen de brouwerij op de Lennikse baan in Vlezenbeek en het Koningsplein in Brussel.


De enthousiastelingen waren vandaag tussen 9 en 14 uur welkom op de brouwerij waar ze een rondleiding met degustatie aangeboden kregen.
Reeds vroeg op de ochtend kwamen vele fietsers toe aan de brouwerij voor het bezoek en een fietstocht van 20 of 40 kilometer.

2016-09-18-1ste-tourdelambic-lindemans-18Geert Lindemans: ” Het idee is ontstaan om samen iets te doen met het stad Brussel. We wilden wat in de picture staan met autoloze zondag, en dit is het ideale moment om dat te doen. We laten de fietsers Brussel bezoeken langs verscheidene locaties met art nouveau daar dit een thema is dat in vele van onze etiketten terugkomt. We vonden dit een leuk idee om eens helemaal uit te werken.

Aan de brouwketels maakten we kennis met ‘nen echten Brusseleir’, en geuze genieter, maar zelf hij was reeds tijdens de rondleiding onder de indruk van het vele werk dat komt kijken bij het brouwen van Lambic en het maken van geuze, faro en kriek.
Geert Lindemans: ” Vele mensen weten niet wat het allemaal inhoudt om Lambic te maken, laat staan bier te maken en met dit initiatief willen we natuurlijk ook aan een breder publiek op een ludieke manier tonen en laten kennis maken met Lambic en zijn afgeleide bieren.”

Deze diashow vereist JavaScript.


Geert Lindemans: ” Gezien het succes dat we nu reeds hebben op dit vroege uur denken we dat deze Lambic Tour voor herhaling vatbaar is.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: