2016-01-16-alcoholcontrole_03SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE / BEERSEL: – Deze week, 12-18 september 2016, zal de politiezone Zennevallei extra controleren op alcoholgebruik achter het stuur en het correct dragen van de gordel. U bent dus gewaarschuwd.

Anneleen Adang, woordvoerder communicatie Politiezone Zennevallei: “Niet tegenstaande dit altijd een belangrijk gegeven is, kondigen we dit maal een actie aan. Zo zal de actie deze week plaatshebben in de zone Zennevallei.
De aangekondigde controle kadert in de gecoördineerde zomer BOB-campagne van de Provincie Vlaams-Brabant. Het doel van de campagne is het aantal verkeersongevallen te doen dalen en lichamelijke schade bij ongevallen te beperken. De politiezone Zennevallei steunt dit initiatief en doet dus mee.”

Enkele cijfers van onze zone
Tijdens deze drie maanden durende campagne werden al 3 377 testen uitgevoerd. Het percentage positieve testen was 3,67 %. Dit percentage ligt hoger dan bij de Provincie Vlaams-Brabant (2,79 %)en België (3,1 %).
Bij verkeersongevallen wordt ook telkens een ademtest afgenomen. Deze zomer Bob-campange werden reeds 97 ademtesten afgenomen. 15 bestuurders bliezen toen positief en 11 rijbewijzen werden daarbij onmiddellijk ingetrokken. 20 % van de bestuurders betrokken bij een verkeersongeval waren dus die periode (juni – september) onder invloed van alcohol. Deze cijfers bevestigen de gevolgen van alcohol tijdens het sturen.

%d bloggers liken dit: