SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagavond hield de sportdienst en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw de traditionele “kampioenendag” met huldiging van de sportlaureaten uit de gemeente.
De Sportleeuw ging dit jaar naar de 16 jarige Judoka Nathan Decuyper. In 2014 ontving Nathan reeds de Medaille van Sportlaureaat van Sint-Pieters-Leeuw.
2016-06-23-sportleeuw_01
Nathan Decuyper van Judoclub Sint-Pieters-Leeuw werd dit seizoen:
– Provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen U18
– 3e op het international Flanders Cup Lommel
– 3e in de European Cup in Zagreb (Kroatië)
– selectie voor het Europees Kampioenschap in Finland

Nathan stamt uit een echte judo-familie. Zijn Opa Decuyper Robert werd in 1971 zwarte gordel en is nu 5de dan, gevolgd door zijn vader en huidig trainer Decuyper Alain die zijn zwarte gordel behaalde in 1987. De moeder van Nathan is ook sinds 1995 zwarte gordel. Nathan zelf behaalde vorig jaar op 15 jarige leeftijd zijn  1ste dan,zwarte gordel.

Er werden tijdens de avond ook heel wat medailles en bekers uitgereikt aan sportieve personen uit Sint-Pieters-Leeuw en kampioenen ploegen uit Leeuw.
vzw Gympie, Leeuwse Turnkring, zwemclub De Waterleeuwen, Koninklijke schuttersgilde Sint-Sebastiaan, judoclub Sint-Pieters-Leeuw, SK Leeuw, KV Zuun, AFC Tubeke, Volleybalclub Zuun, Ruisbroek 84, Ten Gaerde, Royal Hockeyclub Baudouin Dilbeek,  Olympic Essenbeek Halle en Mare’s Dream.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Gouden Jubileummedaille voor 25 jaar bestuurslid / voorzitter SK Leeuw: Roger Ameys.
Medaille van sportlaureaat -voetbal RSCA Anderlecht: Youri Tielemans

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder