VLEZENBEEK: – Dit weekend heeft in Itterbeek de 12de editie plaats van “Nachtegaal Feest“. Speciaal voor dit feest creëerde artisanale brouwerij 4Pajot een nieuw biertje: ‘Blaftuurke’.

Brouwer Raymond De Saegher: ” Ik heb dit biertje ontworpen speciaal voor bij het varken aan het spit op de Nachtegaal feesten (grens Vlezenbeek-Itterbeek aan cafe De Linde). Want al verscheidene jaren help ik daar mee met het bakken van de varkens.
En vermits dat we met 4Pajot begonnen zijn met bieren op maat te maken voor feesten, restaurants,… en ook aan foodpairing doen kwam ik op het gedacht bij dat varken met een redelijk pikant korstje wel een speciaal biertje zou kunnen bij passen dat er wat tegenaf steekt.
En dan zijn we beginnen experimenteren. Vermits dat we als artisonale brouwerij met zoveel mogelijk Pajottenlandse producten werken ben ik op de witloofwortels van Tuur Schoukens(Postweg Vlezenbeek) uitgekomen. Vandaar de naam ‘BlafTUURke’, zodat weer de naam van een Vlezenbeekse landbouwer in het bier zit!
Speciaal aan het bier is dus de bitterheid die komt van de witloofwortels, naast de gewoonlijke Pajotse ingredienten. Zoals hop uit het Pajottenland meer specifiek uit Sint-Martens-Bodegem en tarwe uit Oudenaken.

Stefan Van Nechel van feestcomité Nachtegaal Feest: “Ik heb natuurlijk het nieuwe bier al kunnen proeven en ik vond het een zeer lekker biertje. Samen met het varken aan het spit gaat dat een topper worden.

Blaftuurke heeft een alcoholgehalte van 7.2% vol. en is verkrijgbaar tijdens Nachtegaal Feest in flesjes van 50cl.
2016-06-21-brouwerij-4Pajot_bier_Blaftuurke_tgv_Nachtegaal-feesten-2016
Dit weekend – Nachtegaal Feest 2016
Zaterdag 25/6/2016 vanaf 20u00 Nachtegaal Zwingt met:Nicky Jones, Belle Perez, Hanny D, Gunther Neefs, Yves Segers en DJ Rud. Zondag 26/6 vanaf 12u00: Reuze barbecue en varken aan ’t spit. Met een springkastelen en gratis optreden van Pipo en Pipette
Locatie: Feesttent – Herdebeekstraat 390 – Wijk Nachtegaal – Itterbeek| Vlezenbeek
Meer info: www.nachtegaalFeest.be .

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: