SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag is het de tweede nationale actiedag tegen inbraken: “1 dag niet” waarbij de politiediensten willen sensibiliseren voor inbraakpreventie.

De actiedag van de politiezone Sint-Pieters-Leeuw startte deze voormiddag ism met De Lijn. Er werd een controlepost opgezet aan de bushaltes Bergensesteenweg – Jan Vanderstraetenstraat.
2015-11-13_1dagniet_controleactie-De-Lijn_01

Commissaris Gino Van den Bergh: ” Onze acties vandaag kaderen in de actie ‘1 dag niet’ waarin wij proberen om mensen te vatten voor ze hun slag kunnen slaan in het kader van de diefstallen. Wij proberen te kijken of er zich verdachte personen met de bus verplaatsen, de wijken in zwermen en dan eigenlijk hun feiten plegen. dus we controleren iedereen op zijn identiteitspapieren en wie deze niet bij heeft wordt extra gecontroleerd op illegaal verblijf.
Tevens voert het aanwezige controlepersoneel van De Lijn een controle uit om te zien of alle reizigers een geldig vervoersbewijs hebben.
2015-11-13_1dagniet_controleactie-De-Lijn_03 2015-11-13_1dagniet_controleactie-De-Lijn_02
Verschillende acties zullen nog de hele dag en nacht duren in Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

Bijkomende patrouilles gericht op inbraakgevoelige plaatsen en wijken, zowel met politievoertuigen als anonieme voertuigen
•Verhoogde zichtbare aanwezigheid in het straatbeeld
•Grootschalige controleactie met vast dispositief
•Voetpatrouilles en huisbezoeken in inbraakgevoelige wijken met aandacht voor sensibilisering en DPA met medewerking van studenten van de Provinciale Politieschool (PIVO) en de gemeenschapswachter.
2015-11-13_1dagniet_informatie_01 2015-11-13_1dagniet_informatie_02

UPDATE 14 uur:
Commissaris Christian Steens: ” Deze voormiddag hebben onze diensten 15 bussen gecontroleerd. Daar we uit het verleden weten dat dieven ook op pad gaan door gebruik te maken van het openbaar vervoer. 275 personen werden daarbij aan een identiteitscontrole onderworpen. 5 verdachte personen konden niet meteen geïdentificeerd worden doordat ze bijvoorbeeld geen identiteitspapieren op zak hadden maar na grondige controle moest niemand aangehouden worden. De controleurs van De Lijn betrapten wel 7 zwartrijders.
Tijdens deze actiedag hebben we nog geen meldingen van inbraak ontvangen. Wel werd vorige nacht nog ingebroken in een wasserette op het Koning Albert plein waar dieven een geldsom ontvreemden.

%d bloggers liken dit: