RUISBROEK: – Deze voormiddag organiseerden de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec en de gemeenteschool Wegwijzer ism dienstencentrum ’t Paviljoentje een herdenkingsplechtigheid ‘groote oorlog’ aan het standbeeld van de gesneuvelde soldaat op het kerkplein in Ruisbroek.
2015-11-13-herdenking-gesneuvelden-Ruisbroek (31) 2015-11-13-herdenking-gesneuvelden-Ruisbroek (32)


Tijdens de week van 09 november tot en met 13 november is er een vredesweek in de Ruisbroekse scholen.
Directrice, Greta Muylaert: “Dit betekent dat elke klastitularis van onze school activiteiten/lessen organiseert rond ‘ruzie, het weer goed maken, oorlog en vrede’.”
Als afsluiter van de week was er vrijdagvoormiddag een herdenkingsplechtigheid voor de leerlingen van de 2de en 3de graad aan het oorlogsmonument op het Kerkplein te Ruisbroek. Deze plechtigheid gebeurt in samenwerking met de gemeente, de scholen uit Ruisbroek, de buurt en de senioren van “’t Paviljoentje”. Samen trokken ze in stoet naar het Kerkplein. Daar werden toespraken gehouden door de Heer Schepen Luc Vanruysevelt, beide directies van de scholen en een leerling van de 6de klas. Er werden ook door beide scholen bloemen neergelegd bij het monument.
Pakkend was het stiltemoment die leerlingen en senioren samen hielden alvorens de plechtigheid werd afgesloten met de Last Post die over het het Kerkplein klonk.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: