SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – ‘Samen helpen we afval de wereld uit’. Die slogan namen vandaag een tiental politieke mandatarissen uit de regio op vraag van Haviland wel heel letterlijk. Twee burgemeesters, enkele milieuschepenen en milieuambtenaars gingen mee op PMD-ronde. Voor Sint-Pieters-Leeuw nam milieuschepen Gunther Coppens en milieuambtenaar Ben Vanhoorebeek één dag de plaats in van een interim-arbeider. Het bedrag dat daardoor uitgespaard werd, gaat integraal naar Grenzeloos Milieu.

 Milieuschepen Gunther Coppens hielp Alain en Mpila tijdens hun PMD ophalingsronde

Milieuschepen Gunther Coppens hielp Alain en Mpila tijdens hun PMD ophalingsronde

Door mee op ronde te gaan ontdekken de mandatarissen welke problemen de ophalers onderweg zoal tegenkomen.
Gunther Coppens: “Fijne en bijzonder leerrijke dag gehad. Een ervaring rijker.

Het dagloon gaat naar Grenzeloos Milieu.
Grenzeloos Milieu is een non-profitorganisatie ten voordele van het milieu én de arme bevolking op het Indonesische eiland Lombok. Els Houttave, compostmeester in Dilbeek, is een van de initiatiefnemers. Els Houttave gaat zes maanden per jaar naar Lombok om de plaatselijke bevolking te begeleiden in afvalbeheer en geboortebeperking.

UPDATE vrijdag 18 september: – Het bedrag dat voor ‘grenzeloos milieu’ werd ingezameld door schepenen, burgemeesters dankzij een dag meehelpen bij Haviland bedraagt 4000 euro.

%d bloggers liken dit: