SINT-PIETERS-LEEUW: – De komende twee weekends kan je in kasteel Coloma de tentoonstelling bezoeken ‘Hommage aan Karlos De Wilde’. Vrijdag 18 september 2015 om 20 uur vindt de vernissage van de tentoonstelling plaats. Op zaterdag 19 en 26 en zondag 20 september 2015 is de tentoonstelling open van 14 tot 18 uur. Op de slotdag, zondag 27 september 2015, kan je er terecht van 10 tot 18 uur. Op weekdagen, van 21 tot 25 september 2015, is de tentoonstelling open op afspraak.
2015-09-17-hommage_TT_Karlos-De-Wilde_1

De mooiste waarheid
werk: De mooiste waarheid

Kunstenaar Karlos De Wilde: “Ik heb in Sint-Pieters-Leeuw al die jaren een zeer dankbaar publiek gehad. Haar oprechte bewondering voor mijn werk was voor mij een blijvende stimulans. Deze tentoonstelling beschouw ik daarom ook als mijn dank aan al die mensen.”

Schepen voor Cultuur, Jan Desmeth: “Karlos De Wilde is in Sint-Pieters-Leeuw een begrip. Zijn werk is uniek en tegelijk herkenbaar, maar vooral ontwikkelde hij een zeer sterke band met de gemeente en met haar bevolking. Karlos ziet het als een dank aan zijn publiek, wij – het publiek – als een hommage aan hem. Het zegt in feite alles.”

Karlos De Wilde: “Het doet mij plezier deze tentoonstelling te kunnen organiseren samen de cultuurdienst van de gemeente. Ook met hen was de samenwerking al die jaren zeer goed en dat blijkt ook vandaag.

2015-09-17-hommage_TT_Karlos-De-Wilde_4
De werken van Karlos De Wilde zijn vaak zwierige naakten die dromerig naast een bloem, een schelp verwijlen, er met gevouwen handen of zinvolle gebaren vertoeven, hunkerend naar vriendschap, liefde of dialoog.
Jonge meisjes zien hun prille dromen onderstreept of bekroond door frisse groene planten, bloemen en sieraden, en worden aldus zelf symbool van hun eigen onschuld.
Alles is rustig in zijn werken, ontspannend, gewichtloos, vol innerlijke mijmering, overtuigd van eigen schoonheid, angstig wensend zichzelf te mogen blijven.
Zwierige lijnbewegingen van haarslierten, bloemen, kanten, transparante kleedjes, een innerlijk gericht beeld, een blik die geen deel wenst te nemen aan het banale, alledaagse wereldgebeuren. Het is een intiem samenspel van doorzichtig lijn- en vormengeheel met broze contourlijnen als een lichamelijke nabijheid.
2015-09-17-hommage_TT_Karlos-De-Wilde_3
Openingsuren tentoonstelling
19, 20 en 26 september 2015 : 14.00u tot 18.00u
27 september 2015 : 10.00u tot 18.00u
Cultuurcentrum Coloma: Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw

Zie ook ons artikel van 18/09/2015 – Karlos De Wilde ontroerd door massale opkomst voor vernissage tentoonstelling.

%d bloggers liken dit: