2015-05-03-stem_danceomaniaSINT-PIETERS-LEEUW: – Morgen, vrijdag 1 mei 2015, om 20u35 treden de 16 meisjes van de Starkids van Dance O’ Mania op in de liveshow van Belgium’s Got Talent op VTM. Tijdens het programma zelf hebben de Leeuwse dansers uw steun nodig.

U kan hen helpen om de finale te halen door tijdens de uitzending als Koen Wauters aangeeft dat de lijnen open zijn te SMS’en (0,75 euro) en/of te stemmen via de gratis VTM-app.
Van de acht kandidaten of acts gaan er vrijdagavond slechts twee door dus zeker doen!

2015-04-20-starkids_03

‘Dance O’Mania is de dansvleugel van de Leeuwse Turnkring die regelmatig deelneemt aan danswedstrijden’.
De Starkids die deelnemen aan het programma zijn tussen negen en twaalf jaar oud.

Dansleerkracht Kristel Bijns: ” Dat we het al tot de liveshows hebben geschopt, is al een ongelofelijke eer. Dit avontuur pakken ze ons nooit meer af. Ik heb onze groep ingeschreven zodat ze hun talenten gebruiken. Zodat ze nog meer durven op dat podium staan, dat ze durven stralen, alles geven. En nu we morgen live op tv mogen dansen, daar gaan we voluit voor. ”

Er wordt gezweet en gezwoegd tijdens de repetities om alles perfect te oefenen.
De Starkids repeteren elke week 3,5 uur. “Dat is een halfuurtje langer dan anders“, zegt Kristel. “Soms plannen we ook een extra les in zoals tijdens de paasvakantie. Maar het is niet altijd makkelijk om een moment te vinden waarop de hele groep van zestien kinderen kan. De meisjes zijn het gewoon om aan wedstrijden deel te nemen en begrijpen dus ook dat alles perfect moet zijn. Als ik hen vraag om de choreografie steeds opnieuw te doen, zullen ze dat ook doen. Het is een goede groep en een toffe bende. Ik ben heel fier op hun. Ze gaan ook heel goed om met de stress, beter dan ik. Ze genieten wanneer ze op het podium staan.”

De Dans en het bijhorend verhaal wordt tot in de details uitgewerkt.
Kristel Bijns: ” Deze keer zitten we in het heelal en er valt ineens een reuzengrote GSM en ze weten niet wat moet er gedaan worden, wat is dat?
En dan op het einde snappen ze waarom dat is,… Om op ons te stemmen natuurlijk!
(lacht)”
Ook voor de show van morgen liet de groep speciaal kostuums maken.

Deze diashow vereist JavaScript.


2015-04-26-stemgratis
Voor snelle beslissers: Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de supportersbus.
Deze bus wordt ingelegd door de gemeente. Op die manier wil de gemeente Dance O’ Mania steunen.
De bus vertrekt om 17u30 aan het gemeentehuis. Schrijf jullie in via danseresje-x-stef@live.be, Plaatsen zijn gratis.

Het gemeentebestuur besliste een bus in te leggen naar de studio’s, zodat familie, vrienden, sympathisanten en andere Leeuwenaren de Starkids kunnen aanmoedigen” aldus schepen voor Sport, Jos Speeckaert.

Schepen voor Jeugd, Bart Keymolen: “We zijn heel trots op de prestatie van Dance O’Mania enerzijds, maar voelen evenveel trots en dankbaarheid voor de mateloze inzet van hun trainster, Kristel Bijns. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om wat budget vrij te maken voor het inleggen van een bus naar de liveshow”.

Zie onze eerder gepubliceerde artikels van: 10/04/2015 en 06/03/2015

%d bloggers liken dit: