VLEZENBEEK: – Deze week startten de werken ter hoogte van het oude gemeentehuis van Vlezenbeek. Er worden extra parkeerplaatsen en nieuwe voetpaden aangelegd.
2015-04-30-wegenwerken-Vlezenbeek-oud-gemeentehuis 2015-04-30-wegenwerken-Vlezenbeek-oud-gemeentehuis-2
Schepen voor Openbare Werken Bart Keymolen : “De omgeving van het oude gemeentehuis in vlezenbeek ziet er al vele jaren hetzelfde uit. Om deze omgeving een opfrisbeurt te geven, beslisten we de aanleg van het geheel in een ruimere context te bekijken. 18 nieuwe parkeerplaatsen en nieuwe voetpaden worden voorzien en dit met respect voor het groen en met aandacht voor de zwakke weggebruiker. De infrastructuurwerken zullen komende week worden afgerond. Nadien zal de heraanleg van het groen worden uitgevoerd.”

Schepen voor mobiliteit Jan Desmeth : “Deze aanpassing past in de visie om het gemeenteplein visueel uit te breiden aan deze kant van de Postweg en zo de omgeving aan het voormalige gemeentehuis van Vlezenbeek wat op te waarderen. Deze tak wordt nu rustig en verkeersluw. Voorheen werd deze bypass immers gebruikt door verkeer komende van de Pedestraat richting Gaasbeek en werd er veelvuldig foutief op het voetpad geparkeerd. Nu zullen voetgangers te allen tijde kunnen gebruikmaken van de bredere voetpaden, terwijl er voor de automobilist gebruiksvriendelijke en reglementaire parkeerplaatsen voorzien zijn.”

%d bloggers liken dit: