2015-03-28-zwerfvuilactie_2015_ik_veeg_voor_eigen_straatSINT-PIETERS-LEEUW: – In heel de gemeente zijn inwoners vandaag zwerfvuil aan het inzamelen in het teken van de “Clean up day” van  www.letsdoitbelgium.be.
Dit jaar doet Sint-Pieters-Leeuw dit zelf in een wedstrijd met de gemeenten Beersel en Halle (zie artikel 09/03/2015). De drie gemeenten nemen het tegen elkaar op en trachten elk het grootste aantal inwoners aan te zetten om voor eigen straat en deur te vegen.

2015-03-21-zwerfvuil-actie_01
De burgemeester en enkele mandatarissen gaven het voorbeeld in de wijk Negenmanneke. In Ruisbroek verzamelden de mensen aan buurthuis 1601, maar ook in Zuun en Vlezenbeek waren vele vrijwilligers actief.

Aan verschillende mensen viel het op dat het er dit jaar reeds minder zwerfvuil lag dan vorig jaar.
Deels zal dit te danken zijn aan de leerlingen van de Leeuwse scholen die met hun actie “Fata Morgana afval” reeds hun steentje hebben bijgedragen de voorbije week. Hopelijk wijzigt stilaan de algemene mentraliteit om afval in de vuilbak te droppen en niet achteloos weg te gooien op straat of in de natuur.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Deed u mee aan de zwerfvuilactie? Bezorg ons je foto via info.vereniging@gmail.com

%d bloggers liken dit: