NEGENMANNEKE: – Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw nodigde vrijdagnamiddag al zijn vrijwilligers uit op een gezellig samenzijn in Lokaal Dienstencentrum Negenhof om hen te bedanken voor hun inzet gedurende het jaar.
2015-02-27-vrijwilligers-ocmw_Sint-Pieters-Leeuw
Paul Defranc, OCMW-voorzitter: ” We zijn blij en dankbaar dat de groep vrijwilligers in Sint-Pieters-Leeuw elk jaar groter wordt. Dit wil zeggen dat de vrijwilligers zich ten eerste goed voelen met wat ze doen voor de medemensen en ten tweede dat ze dat enthousiasme doorgeven aan anderen die zich dan ook gaan inzetten in de dienstencentra, de woonzorgcentra, de vervoerdienst… kortom overal waar nood is aan extra mensen.”

Karin Poldervaart: ” Wij hebben heel wat waardering voor onze vrijwilligers die zich gedurende het jaar inzetten. Om hen te bedanken organiseren we dit samenzijn met een tas koffie,gebak en een klein geschenk om hen te bedanken. Dit is eigenlijk eerder symbolisch want wij kunnen nooit niet de waarde die ze voor ons betekenen in geld terug geven en dat vragen zij ook niet. Het moet een win-win situatie zijn zowel voor hen als voor ons en ik denk dat we daar toch in slagen daar hun aantal ieder jaar aangroeit. Op dit moment zijn we met 137 vrijwilligers over het hele OCMW.
De vrijwilligers komen bij ons terecht via mond aan mond reclame bij bezoeken aan de Lokale Dienstencentra en dan zeggen ‘ik wil ook wel een handje helpen’ of als ze zien dat we in de knoei zitten spontaan beginnen te helpen.
De mensen kunnen zich ook aanmelden via het vrijwilligersloket van de gemeente.
Het is een hele toffe groep en het is leuk dat ons bestuur dat waardeert en dat we zo elk jaar een namiddag kunnen organiseren om even iets terug te doen voor de vrijwilligers. ”

Deze slideshow vereist JavaScript.


Geïnteresseerd om zelf vrijwilliger te worden?
Je kan meer informatie vinden bij het vrijwilligersloket.
Het vrijwilligersloket geeft je alle nodige informatie om goed van start te gaan. Ze helpen je bij het vinden van een goede plaats die op jouw lijf geschreven staat. Ze geven ook antwoorden op vragen zoals rechten, en plichten van een vrijwilliger, verzekering, kilometervergoeding, wetgeving, …

Surf naar het vrijwilligersloket via volgende link www.sint-pieters-leeuw.be/vrijwilligersloket en www.ocmw-sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: