2014-06-13-OCMW_Ruisbroek_Hemelrijck_PaviljoentjeSINT-PIETERS-LEEUW: – Open VLD Sint-Pieters-Leeuw brengt in herinnering dat ze reeds in december 2014 waarschuwden voor het OCMW personeel dat nu wordt ontslagen.

Open Vld SPL deed tijdens de gemeenteraad van december 2014 een tussenkomst over de afslanking binnen het OCMW.
De tussenkomst luidde als volgt: “Als we dan gaan kijken naar het OCMW, is het daar net hetzelfde. Per 30 juni 2015 gaat men de poetsdienst met dienstencheques stopzetten. Zowel personeel als cliënteel komt in de kou te staan.”
Reactie van de meerderheid was verrassend: Heel wat gemeenteraadsleden uit de meerderheid en zelfs schepenen waren hiervan zelfs niet op de hoogte en verrast over dit nieuws. Men beloofde tijdens de gemeenteraad wel dat zowel het personeel als het cliënteel zouden begeleid worden, maar dat er geen sprake is van een overname!
We hopen dan ook dat er alsnog een positieve oplossing uit de bus valt, voor zowel personeel als cliënteel. Want naast deze dienst zou er ook nog sprake zijn van andere thuiszorgdiensten die zouden worden afgeschaft.
Tot dusver onze tussenkomst van december.

2 maanden later, is het zover, de kat wordt de bel aangebonden. De vakbond schiet eindelijk wakker, samen met de pers. Enkel sint-pieters-leeuw.eu publiceerde toen onze opmerkingen hierover.
Overal staat nu te lezen dat er 49 personeelsleden van het OCMW SPL worden afgedankt, geen naakte ontslagen weliswaar.
Rare uitleg als je een C4 krijgt!” zo besluit Open VLD.

%d bloggers liken dit: