2009-09-11-administratieve-zetel-OCMWSINT-PIETERS-LEEUW: – De vakbonden van het OCMW hielden vandaag een personeelsvergadering naar aanleiding van de aangekondigde ontslagen van 49 personeelsleden bij de dienst poetshulp aan huis met dienstencheques op 1 juli 2015 en tegen 2016 bij de dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg.

Nele Massaer, ACV Openbare Diensten: “De opkomst bij de personeelsvergadering was massaal bijna alle personeelsleden waren aanwezig. Jammer genoeg hebben we weinig beloftes kunnen doen want de poetsdienst bij het OCMW zijn we duidelijk kwijt.
De poestdienst met dienstencheques wordt 1 juli 2015 zonder verdere discussie stopgezet. Voor deze 26 jobs is bij het OCMW geen plaats meer. De getroffen personeelsleden kregen dit bericht al eind december 2015, maar mochten er niet over communiceren. Ze kregen ook geen verdere uitleg. De getroffen burgers moesten het nieuws van de stopzetting de afgelopen dagen via de media vernemen.
We hopen wel dat de OCMW voorzitter woord houdt en effectief zorgt dat er geen naakte ontslagen vallen. Bij de gezinszorg en aanvullende thuiszorg gaat het zelf om kerntaken die het OCMW zelf moet opnemen en niet moet uitbesteden!
Ook merken we dat de communicatie naar de cliënten toe onvoldoende is. Hier zit ook het personeel erg mee in.
We zijn van plan om acties te gaan voeren maar zonder de cliënten te treffen. Dus zeker geen stakingen.
Zo zullen we een affiche campagne houden en ons laten horen bij de OCMW raad en het gemeentebestuur want zij dragen een maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Wat de dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg betreft hopen we op overleg waar van in het begin de sociale partners betrokken worden. Als de afstoting ook hier onvermijdelijk blijkt, moet het minstens om een collectieve overname gaan met volledig behoud van arbeidsvoorwaarden.
Want de mensen vinden dat ze dit niet kunnen pikken.

Voor de personeelsleden van de poetsdienst van het OCMW die hun job verliezen, organiseert het OCMW op 6 maart een interne jobbeurs waarop ze kunnen solliciteren bij de externe poetsdiensten die hun taak overnemen.

Zie ook onze artikels:
22/02/2015 – SP.A verontwaardigd over ontslagen bij OCMW Sint-Pieters-Leeuw
20/02/2015: – Bij het OCMW in Sint-Pieters-Leeuw verdwijnen 49 banen

%d bloggers liken dit: