SINT-PIETERS-LEEUW: In het kader van het project ‘Buurten met Erfgoed’, onder begeleiding van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, zijn de leerkrachten van de tweede graad lager onderwijs in Sint-Pieters-Leeuw volop in de weer om lokale erfgoedlessen uit te werken.
De eerste voorstellen zagen er al erg leuk uit!

2015-02-11-buurten-met-erfgoed_Leeuw_01
Lesvoorbereidingen voorstellen; straatnamen, toeristische rondritten, water, schoolgeschiedenis,… het komt allemaal aan bod!

Ook in december 2014 kwamen ze voor dit project reeds te samen met erfgoedwerkers in het Colomakasteel.
2014-12-09-buurten-met-erfgoed_Leeuw_11 2014-12-09-buurten-met-erfgoed_Leeuw_10
Buurten met erfgoed
Het project ‘Buurten met erfgoed’ neemt scholen mee op zoektocht naar het verhaal achter hun eigen omgeving. Want erfgoed vind je overal: Landschap, natuur, gebouwen, opschriften, straatnamen, verhalen, recepten,… Het project wil de banden van de school met het lokale erfgoed aanhalen. Leraren werken samen met lokale en regionale erfgoed-, cultuur- en natuurmedewerkers.

Basisscholen gebruiken het erfgoed uit de eigen schoolomgeving te weinig als onderwijsmiddel. Het verhaal achter de schoolbuurt wordt onderschat of is onbekend, de lesbronnen of handboeken zijn zelden of nooit aan de eigen omgeving aangepast. Om die redenen blijft de schoolbuurt een grote onbekende. Nochtans heeft elke wijk, buurt, dorp, stad of landschap een verhaal. Erfgoed vind je overal, je moet het alleen willen of kunnen zien.

%d bloggers liken dit: