SINT-PIETERS-LEEUW: – Woensdagnamiddag werden in de kunstacademie door de cultuurdienst, met de opbrengst van activiteiten tvv een goed doel, een reanimatiepop geschonken aan het Rode Kruis van Sint-Pieters-Leeuw en een cheque overhandigd aan ProActiv’Congo.
2015-02-11-cultuur-steunt-goede-doel_07
De opbrengst werd gehaald uit twee projecten:
– Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Sint-Pieters-Leeuw in WO I’, georganiseerd door de  cultuurdienst, maakten de leerlingen van de Leeuwse Kunstacademie keramieken klaprozen. Tussen de 300 en 350 papavers konden worden bewonderd tijdens deze expositie, die liep van 17 november tot en met 17 december. De poppies werden tijdens het laatste weekend van de vernissage verkocht en de opbrengst – 1320 euro – gaat naar het Rode Kruis Vlaanderen afdeling Sint-Pieters-Leeuw.
Met dit bedrag werd door het Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw een kleine reanimatiepop gekocht om praktijklessen mee te geven. Bij de overhandiging legde voorzitter Luc Detobel aan de kinderen van de Kunstacademie uit hoe men kinderen kan reanimeren.
Als beloning voor het maken van al die klaprozen kregen de kinderen nog een drankje en ijsje aangeboden.

– Op zondag 14 december 2014 vond in CC De Merselborre het gospelconcert plaats. De opbrengst –1000 euro – van dit concert gaat integraal naar de vereniging ProActiv’Congo die zich inzet om CVA (beroerte) in Congo te bestrijden.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: