OUDENAKEN / SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Het gemeentebestuur organiseerde een infoavond over de school Puur Natuur voor alle geïnteresseerden uit Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. De plannen betreffende de school Puur Natuur werden er toegelicht.
Door de school Puur Natuur, die behouden blijft als dorpsschooltje voor 40 kleuters, te verbinden aan Den Top zijn de ouders zeker van een vlotte doorstroming van hun kinderen naar de lagere school.

2013-11-29-kleuterschool_Puur_Natuur_Oudenaken 2013-04-15-basisschool_Den-Top_sint-pieters-leeuw

Gunther-COPPENS_schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen van Onderwijs, Gunther Coppens legt uit:
Voordien was er reeds meermaals overleg met de buurt en de ouders. We hadden aan buurt en ouders beloofd om samen te zoeken naar een concept voor Puur Natuur waar iedereen tevreden mee was en waar voor de kinderen die in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem wonen niet mee in de kou komen te staan. Als gemeentebestuur nemen we inspraak serieus.

We werken sinds vorig jaar met een Centraal Aanmeldregister voor het aanmelden in de scholen van nieuwe leerlingen. Doordat de keuze van de school en de afstand thuisadres tot school bepalend zijn om voorrang te krijgen in de scholen worden onze scholen buurtscholen en geven we voorrang aan kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw in onze scholen. Dat maakt dat de meeste kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw voorrang hebben op kinderen uit andere gemeenten, maar het heeft eveneens tot gevolg dat kinderen uit Sint-Laureins-Berchem en Oudenaken een moeilijkere toegang tot onze scholen zullen hebben door de ligging van beide dorpen tot de andere scholen in Leeuw. Kiest iemand van Oudenaken voor een school in Vlezenbeek of aan de Rink dan moeten zij in concurrentie treden met mensen van Anderlecht en dat willen we uiteraard niet. Het is dus van het grootste belang dat deze mensen niet in de kou blijven staan. Daarom wordt Puur Natuur aan Den Top gekoppeld. Puur Natuur wordt met andere woorden een vestigingsplaats van den Top. Daardoor is de doorstroming van de kinderen van Puur Natuur naar het lager onderwijs van Den Top gegarandeerd.

Onderwijs in iedere deelgemeente aanwezig.
Gunther Coppens: “We willen als gemeentebestuur ook in iedere deelgemeente aanwezig blijven. Daarom starten we met een eerste graad van het lager onderwijs in 2016 te Oudenaken. We denken daarbij aan de Pastorij van Oudenaken als locatie. Zo is de overgang naar het lager en Den Top voor de kinderen ook minder groot en willen we een kans geven aan lager onderwijs in Oudenaken.
In de Molenborre te Sint-Laureins-Berchem zullen twee kleuterklassen worden gevestigd. Na het laatste buurtoverleg was er voldoende tevredenheid van zowel buurt als ouders met deze oplossing. Waar wij uiteraard blij mee zijn.”

%d bloggers liken dit: