2015-02-01-inschrijvingen-basisscholen-2015-2016SINT-PIETERS-LEEUW: – U hebt een kind dat geboren is in 2013 en dat volgend schooljaar (2015-2016) voor het eerst naar school mag? Of uw kind is al ingeschreven in een school, maar u kiest ervoor naar een andere school te gaan? Net als vorig schooljaar zullen alle Leeuwse basisscholen werken met een centraal aanmeldingsregister (CAR) voor schooljaar 2015-2016.

De aanmeldingen starten vandaag, maandag 2 februari 2015, om 8u. Aanmelden kan tot en met 27 februari 2015. Op 27 februari 2015 worden de aanmeldingen om 20u afgesloten. Daarna is het niet meer mogelijk om aan te melden.

In Sint-Pieters-Leeuw werken alle scholen over de netten heen met een gemeenschappelijke aanmeldings- en inschrijvingsprocedure.  De kinderen worden eerst aangemeld via de website http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be en daarna pas ingeschreven.

Tip: duid bij het aanmelden verschillende scholen aan, in volgorde van voorkeur, zodat je kind meer kans maakt.
Let Op! Als jouw kind geboren is eind 2013, moet je je zeker ook aanmelden. Jouw kind stapt dan in op 1 september 2016.

Na de aanmelding krijgt u tussen 9 maart en 13 maart 2015 een mail of brief (indien u geen mailadres heeft opgegeven) met het bericht of u in de school kan gaan inschrijven. Dit zal de school van uw eerste keuze zijn, indien daar voldoende plaats is. Mocht er in die school onvoldoende plaats zijn voor alle leerlingen die zich aanmelden, dan kan dit de school van uw tweede keuze zijn. Of er plaats is, hangt af van de plaatsen die al ingenomen zijn door broers en zussen van kinderen die al op de school aanwezig zijn en door kinderen van personeelsleden. Zij hebben voorrang.

U hoeft zich niet te haasten: het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zo lang u dat maar binnen de voorziene periode doet. Daarna sluit de website en kan aanmelden niet meer!
U kan dan alleen nog beroep doen op de vrije inschrijvingen die starten vanaf 6 mei 2015

%d bloggers liken dit: