VLEZENBEEK: – Alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de studiejaar van Sint-Pieters-Leeuw – zowel gemeentelijk als vrij onderwijs – nemen dezer dagen deel aan de 21ste jaargang van de scrabble voormiddagen voor scholen georganiseerd door Cultuurcentrum Coloma in de Merselborre in Vlezenbeek.
2015-01-28-scrabbletornooi-scholen_Sint-Pieters-Leeuw (04)
Woensdagvoormiddag tekenden de 5de leerjaren van Ave-Maria, Den Top, Populiertje, Wegwijzer en Groene Parel present om onder begeleiding van Rita Desmecht en scrabblegrootmeester Huub Moonen een 2-tal uurtjes te scrabbelen met de leerlingen van de andere scholen.

Rita Desmecht: “ Het is belangrijk dat de scholen eens bij elkaar gebracht worden. En dat we dit school overschrijdend kunnen doen. Zo ontmoeten de kinderen leeftijdsgenoten uit andere scholen.
Natuurlijk is er ook het spelplezier, scrabble is een heel tof bordspel dat tegelijkertijd de taalvaardigheid verbeterd. De kinderen zoeken woordjes, ontdekken nieuwe woordjes, ze zoeken naar langere woordjes en zijn zo dus bezig met taal. Dus echt een speelse manier om met taal bezig te zijn.
Ook het respecteren van spelregels is op zich al een meerwaarde evenals het leren omgaan met het feit dat je niet de eerste of de beste bent
.”

Deze diashow vereist JavaScript.


Rita Desmecht: “Na zo’n spelmiddag vraag ik aan de leerlingen wat ze er van vonden en ze vertellen dan dat ze eigenlijk fier zijn op zich zelf. Dat ze er plezier aan beleefd hebben en ook heel wat hebben bijgeleerd.
Maar zoals je hier in de zaal merkt het geroezemoes spreekt voor zich. Ze zijn allemaal geconcentreerd aan het spelen. Je merkt ook het verschil in niveau qua klassen. Naarmate het 5de of 6de hebben ze al meer ervaring en gaan ze dieper doordenken. Ze worden echt ‘volwassen’ in dit spel!

Agenda: Het Groot Scrabbletornooi 2015

Inschrijven scrabbletornooi (in 4 categorieën) voor professionelen, gelegenheidsspelers, families en de verwencategorie op vrijdag 30 januari 2015 om 19 uur in CC De Merselborre. Een organisatie van de Vlaamse werkgroep De Vrede vzw i.s.m. CC Coloma.
Prijs: € 5 (individueel) – € 7,5 (gezin) – Bijzondere prijzentafel
Toegang avondtornooi: 5 euro individueel – 7,5 euro gezin
Locatie: De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek
Inschrijven en meer info: 02 371 22 62 – cultuur@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: