kerkplein-kerk-RuisbroekRUISBROEK: – Begin februari zullen de verschillende nutsmaatschappijen, in samenspraak met het gemeentebestuur, hun netten langsheen de hierboven vernoemde straten vernieuwen. De hieraan verbonden kosten ten laste van het gemeentebestuur bedragen 1.862.954,00 euro incl. btw.
Tevens heeft de gemeente geopteerd om het openbaar verlichtingsnet te voorzien van LED-technologie.
Mits goede weersomstandigheden vatten de werken aan op vrijdag 6 februari 2015.

Wat staat er te gebeuren?
Voor de wegeniswerken van start gaan, nemen we de nutsleidingen onder handen voor water, gas en elektriciteit. De aanleg van kabels en buizen voorzien we vanaf 6 februari 2015. Die zal in twee fases gebeuren door aannemer Niko Constructies.
2013-09-09-fabriekstraat_01Fase 1: 6 werkweken
Kerkstraat (onpare kant tot nr 19a) -> Kerkplein -> onpare kant Karel Gilsonstraat + Fabriekstraat (tot Wandelingstraat) -> pare kant Fabriekstraat + Gilsonstraat (tot Kerkplein).
Fase 2: 6 werkweken
Onpare kant Fabriekstraat (tot Hemelstraat) -> pare kant Fabriekstraat (tot Wandelingstraat).

Na elke fase wordt de huisaansluiting op de nieuwe kabel/buis aangesloten.

Gentse Kabelwerken voert de waterwerken uit, aannemer Fabricom staat in voor elektriciteit en aardgas. In afwachting van de riolerings- en wegwerkzaamheden, zorgen de aannemers voor een definitieve herstelling van de door hun gemaakte sleuven en putten. Synductis coördineert de werken voor IWVB en Eandis.

RUISBROEK_FabrieksstraatWelke hinder kunt u verwachten?
Het is mogelijk dat u hinder ondervindt van deze werken. De aannemers doen er echter alles aan om die hinder voor u tot een minimum te beperken.
• De verkeerssituatie wordt aangepast in overleg met de politie en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
• De werfzone zal telkens ± 200 m lang zijn (aangepast in functie van kruispunten).
• Er wordt telkens maar langs één kant van de rijbaan gewerkt.
• Naast de werfzone blijft een smalle rijstrook vrij. Bijgevolg is ter hoogte van de werfzone het lokaal verkeer enkel mogelijk vanuit centrum Ruisbroek richting Lot.
• In het weekend zullen twee rijstroken beschikbaar zijn.
• Daar waar nodig worden loopbrugjes geplaatst naar de ingang van uw woning of winkel.

De grote werkzaamheden, de heraanleg van de straten en het kerkplein, starten na de zomer.

1 comment

  1. Er is een fameus probleem met het verkeer, werken zijn meer als nodig, maar A.U.B. duid de omlijdingen teminsten aan, niet iedereen is van Ruisbroek waar moet een vreemde rijder naartoe, links, rechts, rechtdoor? Zet A.U.B. omlijdings borden en dit de ganse omlijding dan zullen de mensen wat minder verdwalen en zult U wat minder boetes moeten uitschrijven (minder werk). Dat kan de mensen van Ruisbroek ook ten goede komen, niet elke bewoner kent de gemeente op zijn duimtje en dat kan hem ook helpen denk ik.
    Bedankt mijn reactie in acht te nemen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: