DIEFSTAL-INBRAAKSINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politiezone Sint-Pieters-Leeuw heeft sinds het begin van het jaar 2015 opnieuw bulldogploegen ingezet. Na een dramatisch voorjaar van 2014 waarin ( te ) veel diefstallen werden vastgesteld, was de nood om extra aanwezig te zijn in het straatbeeld dit jaar een must bij de Leeuwse politie.
De voorbije week werden zes verdachten opgepakt.

Politie Sint-Pieters-Leeuw:
Onze bulldogploegen voeren gerichte patrouilles uit in de inbraakgevoelige wijken en doen dit zowel op anoniem voertuig als op geüniformeerde voertuigen. Het concept “meer blauw op straat” werd licht aangepast naar “beter blauw op straat“. Aangestuurd op basis van statistieken en andere cijfers trachten deze extra patrouilles maximaal aanwezig te zijn op plaatsen waar de nood het hoogst is. U ziet ze misschien niet altijd, maar dat is ook de bedoeling. Een dief herkent ook van ver een politieman/-vrouw in het blauw.

Na de voorbije week diverse ploegen in het veld te hebben gestuurd, kan er zonder meer gesteld worden dat de bulldogploegen hun nut al bewezen hebben. Niet minder dan zes verdachten werden door onze diensten op diverse plaatsen en tijdstippen op heterdaad betrapt en voor verder onderzoek naar ons commissariaat gebracht. De verdachten werden opgepakt voor feiten van diefstallen en/of pogingen ertoe. Ook daders van een poging diefstal met geweld konden snel gevat worden.

hoofdcommissariaat_politie_sint-pieters-leeuw_site-250Het zou niet correct zijn om alle pluimen van de resultaten op onze eigen hoed te steken. Zonder de hulp en de alertheid van bewoners, zouden onze ploegen nooit tijdig ter plaatse zijn geraakt. Wij wensen bij deze de bewoners die onze diensten gebeld hebben met de broodnodige informatie van harte te bedanken. Wij onderstrepen nogmaals hoe belangrijk het is en kan zijn om verdachte toestanden zo snel mogelijk te melden bij onze diensten op het noodnummer 101. Beantwoord zoveel mogelijk vragen van de operator, want terwijl u deze aan de lijn hebt, worden wij door zijn/haar collega reeds uitgestuurd. Wanneer u iets wenst te melden dat een aantal uren/dagen/weken geleden gebeurd is, kan u ons algemeen nummer bellen: 02/371.22.28.

Nog een extra tip als u iets verdacht ziet: noteer nummerplaten of geef een beschrijving van de mogelijke verdachten. Ook een vluchtrichting kan van doorslaggevend belang zijn in de interceptie. Alle beetjes helpen en kunnen het ontbrekende puzzelstukje opleveren om nog gerichter te gaan werken.

“Uw veiligheid, onze prioriteit” zijn voor onze diensten geen holle woorden. Ook in deze moeilijke tijden trachten wij u maximaal van dienst te zijn” aldus de Leeuwse politie.

%d bloggers liken dit: