ALCOHOLCONTROLESINT-PIETERS-LEEUW: – Op 30 december 2014 liet de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw via de sociale media weten dat ze op Oudejaarsnacht alcoholcontroles zouden uitvoeren onder het motto: ” Wij nemen liever 100 negatieve ademtesten af dan bij één familie te moeten gaan vertellen dat hun zoon of dochter is aangereden of overleden door alcohol in het verkeer.”

Vanmorgen, donderdag 1 januari 2015, kon de politie dan ook mooie resultaten voorleggen.

Politie Sint-Pieters-Leeuw: “ Wij houden ons er aan om de resultaten van de alcoholcontroles van afgelopen nacht mee te delen. Wij hebben, zoals aangekondigd, 2 statische controleposten opgezet. De eerste bevond zich voor middernacht aan de Q8, gelegen op de Paul Gilsonlaan te 1601 Ruisbroek. Een tweede werd ingesteld na middernacht op de Bergensesteenweg ter hoogte van de winkel JBC te 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Onze diensten waren zeer tevreden dat de meeste mensen een BOB hadden gekozen. Jammer genoeg hebben wij ook 2 personen aangetroffen die net over de alcohollimiet zaten. Zij hadden een glas op maar dachten nog onder de alcohollimiet van 0.22 mg/l, beter gekend als 0.5 promille, te zitten.
Het is sneller prijs dan u soms zelf denkt. Beide werd een boete opgelegd van 170 euro en een administratieve inhouding van het rijbewijs voor 3 uur.

Uiteraard zijn wij bijzonder tevreden met deze resultaten. Alle andere gecontroleerde bestuurders werden beloond met een BOB sleutelhanger!!

bob-sleutelhangerWensen jullie zelf ook nog zo een sleutelhanger te bemachtigen? Dat Kan!! Nog tot eind januari voeren wij alcoholcontroles uit in kader van de BOB campagne. Ga nuchter de weg op en wie weet komt u ergens ten velde een alcoholcontrole tegen. Even in het toestel blazen om te bewijzen dat u niet hebt gedronken en u zal beloond worden met de gegeerde sleutelhanger!

Wij hopen u in 2015 verder van dienst te kunnen blijven, in ons laatste jaar als Politiezone Sint-Pieters-Leeuw alvorens wij op 01/01/2016 opgaan in de gefusioneerde politiezone Zennevallei “.

%d bloggers liken dit: