BRANDWEER- ziekenwagenREGIO: – Vanaf vandaag vormen de brandweerkorpsen uit onze regio de zone Vlaams-Brabant West.

Tot de zone west behoren de volgende brandweerkorpsen: Asse, Dilbeek, Halle, Lennik, Londerzeel, Opwijk, Tollembeek, Vilvoorde en Zaventem.

De hervorming heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Pas vorige week werd een akkoord bereikt over de werktijden. Over de bijdrage die de gemeenten moeten betalen is het laatste woord nog niet gezegd. Het is de gouverneur die berekende hoeveel de 33 gemeenten van de nieuwe zone jaarlijks zullen moeten betalen. De gouverneur hield daarbij rekening met onder meer het bevolkingsaantal en de aanwezigheid van een ziekenhuis en risicovolle bedrijven. Maar een aantal gemeenten hebben al geprotesteerd tegen de nieuwe verdeelsleutel.

%d bloggers liken dit: