VOKA_Halle-VilvoordeRUISBROEK: – Zopas ontving D&D Isoltechnics, uit Ruisbroek, de HR prijs voor duurzaam personeelsbeleid tijdens het HR speeddating event dat georganiseerd werd door Voka – Halle-Vilvoorde en RTC Vlaams-Brabant. In aanwezigheid van 40 onderwijsinstellingen en 43 bedrijven ontving bedrijfsleider Yves Desmet de HR prijs 2014 uit handen van Paul Hegge, algemeen directeur Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde.

Paul Hegge:“Jaarlijks lauweren wij een bedrijf uit de regio dat zich inzet voor een duurzaam HR-beleid. Dit jaar werd er gekozen voor een KMO die heel wat kansengroepen in dienst heeft en veel inspanningen doet om deze mensen in te schakelen in het arbeidscircuit. Stel u even voor wat het zou geven in uw bedrijf. Wat zou u doen als twee derde van uw medewerkers allochtoon is, de helft van uw medewerkers laaggeletterd en er 15 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn onder uw 30 medewerkers. En uw bedrijf bovendien in een technische branche zit met veeleisende klanten?
Onze winnaar van de prijs voor duurzaam HR beleid 2014 heeft wel raad. Want dit is zijn situatie. Én hij slaagt er, als regulier bedrijf, in om verder te groeien door kwaliteit te bieden. Om dit waar te maken met zijn medewerkers bouwt Yves trajecten rond taal en Nederlands uit met een centrum voor basiseducatie. Hij zet subsidies via loopbaanplannen en diversiteitsplannen in om hem te helpen bij een onthaalbeleid afgestemd op deze doelgroep van medewerkers. Of om ervoor te zorgen dat technische handelingen van de functie plaatslager laagdrempelig kunnen aangeleerd worden. Hierdoor krijgen nieuwelingen of interne medewerkers ook de kans om naar deze zeer technische functies door te groeien. Hij werkt al jaren met IBO om laagopgeleiden op te leiden tot plaatser isolatie of magazijnier.
Voor wie er niet mee gekend is: IBO is een instrument waarbij je 1 tot 6 maanden nieuwe mensen in je bedrijf kan opleiden zonder een loon te betalen, enkel een productiviteitspremie. Onlangs heeft hij nog iemand met een arbeidshandicap aangeworven. Ook projecten rond competentiemanagement worden uitgewerkt. De duurzaamheid van D&D Isoltechnics uit zich niet enkel op vlak van HRM. Zelf zit D&D Isoltechnics in de brance van isolatie. Maar ze engageren zich om ook op andere manieren aan energiebesparing te doen binnen hun bedrijf.Via BusinessModelInnovatie probeert Yves de tewerkstelling en het voortbestaan van het bedrijf verder te garanderen. Momenteel bestudeert Yves nieuwe innovatieve vormen van leidingisolatie.
Met deze HRM prijs duurzaam personeelsbeleid wil Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde jullie inspanningen die dagelijks geleverd worden op de werkvloer in de kijker zetten.”

HR prijs duurzaam personeelsbeleid wordt uitgereikt op basis van volgende criteria:

– Stabiel personeelsbeleid: continu behoud en groei van tewerkstelling over de jaren heen in de onderneming
– Creatief en participatief personeelsbeleid: door innoverende en participatieve processen in het HR-beleid toe te passen, de menselijke factor in de onderneming benadrukken
– Goede sociale verhoudingen: een onderneming met optimale en open relaties met haar werknemers en hun vertegenwoordigers
– Speciale aandacht voor kansengroepen: integratie-inspanningen voor allochtonen en arbeidsgehandicapten, tewerkstelling van laaggeschoolden en ouderen

2014-10-15-IsolOver D&D Isoltechnics:
D&D Isoltechnics nv, gelegen aan de Vorstsesteenweg 120 te Ruisbroek (www.isoltechnics.be), levert en plaatst isolatie rond luchtkanalen en leidingen, voornamelijk in ziekenhuizen, rusthuizen, universiteiten, en andere grote publieke gebouwen overal in België. Zij doen dit meestal in onderaanneming van professionele installateurs van verwarming en koelingsinstallaties. De activiteiten werden reeds meer dan 40 jaar geleden gestart, en is sinds 9 jaar verder uitgebouwd en gegroeid door Yves Desmet.

%d bloggers liken dit: