SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf 17 oktober 2014 organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een leeskring voor anderstaligen.
2014-09-22-leeskring-voor-anderstaligen
Marleen De Kegel, schepen voor Vlaams beleid, integratie en inburgering: “Omdat het leren van een andere taal niet altijd vanzelfsprekend is en er vaak oefenmomenten ontbreken, wil de gemeente anderstaligen samenbrengen om in een ontspannen sfeer het Nederlands aan te leren en bij te schaven.”
“De bibliotheek is hiervoor de uitgelezen plaats,”
vult schepen voor bibliotheek Gunther Coppens aan. “De bibliotheek brengt mensen samen, wekt gesprekken op en bezit een schat aan informatie en verhalen om het Nederlands op een aangename manier te ontdekken.

De deelnemers zullen in groep op zoek gaan naar geschikte boeken die ze samen lezen en achteraf met elkaar bespreken. Op die manier ontstaan er leuke, spontane gesprekken en ontmoetingen die meteen een oefenkans voor het Nederlands bieden.

De leeskring komt vanaf 17 oktober elke maand samen op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur. Er worden tevens verschillende pendeldiensten voorzien om de leeskring laagdrempelig en toegankelijk te maken. Bovendien is de leeskring gratis.

  • Voor wie? Voor iedereen die Nederlands wilt leren en graag leest.
  • Wat? Samen korte verhalen lezen, samen over de verhalen spreken in het Nederlands.
  • Wanneer? 1 keer per maand, op vrijdag. De eerste keer is op vrijdag 17 oktober van 9.30 tot 11.30 uur
  • Hoe? Inschrijven is verplicht via de bibliotheek of de integratiedienst.
  • Waar? In de hoofdbibliotheek (Rink 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw)
  • Geen eigen vervoer? Er is vervoer mogelijk naar de bibliotheek vanuit ‘t Negenmanneke, Vlezenbeek, Zuun en Ruisbroek
%d bloggers liken dit: