SINT-PIETERS-LEEUW: – Vorig jaar herstartte de vrouwelijke voetbalploeg SK Leeuwinnen. Na één seizoen telt SK Leeuw een 50-tal vrouwelijke leden (van totaal 260 leden). Dit is uniek in de streek.
2014-10-09-dames-sk-leeuw
Vorig jaar startte SK Leeuw na ongeveer 10 jaar opnieuw met een damesploeg in de provinciale afdeling. Omdat de bond sedert vorig jaar nu ook competitie inricht alleen voor meisjes, werd er meteen een U16 meisjesploeg ingeschreven (dit zijn meisjes van 12 tot en met 15 jaar die 8 tegen 8 spelen). Van een succes gesproken…..

De Damesploeg eindigde 2° en miste ei zo na de promotie naar 1° provinciale. De U16 meisjesploeg deed het ook bijzonder goed niet alleen met een aantal mooie overwinningen, maar vooral met mooi voetbal !

Bij de start van het nieuwe seizoen gaat het succesverhaal verder… Door het hoge aantal inschrijvingen werd er een tweede damesploeg B ingeschreven in 3° provinciale, terwijl de A ploeg na 5 wedstrijden alleen aan de leiding staat in 2°prov. Het aantal inschrijvingen bij de U16 is ondertussen ook al verdubbeld. Momenteel telt SK Leeuw een 50-tal vrouwelijke leden (van totaal 260 leden). Dit is uniek in de streek.

De trainingen gaan door op maandagavond en woensdagavond. De wedstrijden vinden in het weekend plaats. De trainingen van de Damesploegen worden gegeven door Dirk Moriau. De trainingen van de U16 worden gegeven door Kirsten Cornelis geassisteerd door Alyson Nyckees (jawel zelfs emancipatie bij de trainers).

Als je dan nog weet dat zelfs de Secretaris van SK Leeuw een vrouw is nl Ingrid Marchant, dan weet je heel goed dat voetbal in Leeuw niet langer alleen een mannensport is !

Hierdoor blijft SK Leeuw nu ook letterlijk dé familieploeg bij uitstek, iets wat voorzitter Roger Amys al jarenlang hoog in het vaandel draagt.

De Leeuwinnen verzamelden graag voor u op de foto : indrukwekkend !

%d bloggers liken dit: