2014-09-17-Mega-busDe Schotse lowcostbusmaatschappij Megabus wil meer verbindingen aanbieden vanuit Brussel. Daarom zal zij voor haar vloot en 6 nieuwe bussen het depot delen van busmaatschappij Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw.

De toenemende populariteit van low-budget busreizen doorheen Europe heeft megabus.com overtuigd om haar activiteiten op het Europese vasteland uit te breiden. Megabus.com voert onder meer een traject in naar Luxemburg en verhoogt de dagelijkse frequentie van haar verbindingen tussen Brussel en steden als Parijs, Amsterdam en Keulen. Daarnaast komt er ook voor het eerst een rechtstreekse verbinding tussen Antwerpen en Keulen (een rit per dag in elke richting).

We zijn reeds twee jaar aanwezig in België en zagen een toename van het aantal reizigers op lange reizen“zegt Elizabeth Esnouf, Managing Director van megabus.com, in een verklaring.

Het depot van Bell Tours zal worden gedeeld met megabus.com. De lowcostbusmaatschappij zal er zijn voertuigen onder brengen evenals er het onderhoud van de bussen doen. Verder zal megabus er over de nodige kantoorruimte beschikken. De Bebelux operatie van Megabus bedraagt een investering van meer dan € 2 miljoen.

Met het oog op de bediening van de nieuwe routes heeft het bedrijf een opdracht van zes coaches geplaatst. De 72-zits voertuigen worden allemaal vervaardigd door carrosseriebouwer VanHool. De bussen worden uitgerust met gratis wifi, stopcontacten en onboard toiletvoorzieningen voor extra comfort en gemak.

Dit zal onze eerste basis op het vasteland van Europa zijn en geeft ons ruimte om te werken aan deze nieuwe diensten, evenals het verhogen van de frequentie op een aantal van onze bestaande routes van en naar Brussel,” zei Megabus.com Managing Director Elizabeth Esnouf.

De vertrekplaats voor reizigers ligt vlakbij het Centraal Station in Brussel.
Alle reizen moeten vooraf worden gereserveerd via Megabus.com tickets zijn niet verkrijgbaar bij de chauffeur.
Tickets met tarieven vanaf € 1,zijn te koop vanaf deze week – op www.megabus.com

De nieuwe diensten zullen werken op volgende frequenties vanaf 6 oktober 2014:
– Brussel-Luxemburg – één keer per dag in elke richting (reistijd 3 uur)
– Brussel-Rijsel – drie diensten per dag in elke richting (reistijd tot 2 uur)
– Brussel – Rotterdam – één keer per dag in elke richting (reistijd 2 uur en 20 minuten)

Er zullen ook vijf heen-en terugreizen per dag zijn tussen Brussel en Parijs, maar ook een dagelijkse ritten tussen Brussel – Amsterdam en Brussel – Keulen.

MEGABUS
Megabus is een low cost, “no-frills” intercity busdienst door Stagecoach in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd in 2003, op 10 april 2006 in de Verenigde Staten, en in 2009 in Canada. In april 2012 heeft het bedrijf, dat 15 miljoen passagiers per jaar vervoert, zijn eerste lijnen geopend met het vaste land van Europa.

Engelstalig persbericht: www.stagecoach.com/media/news-releases/2014/2014-09-17.aspx

%d bloggers liken dit: