NEGENMANNEKE: – Op de gemeenteraad van donderdagavond werd bestek voor het uitvoeren van een parkeerstudie voor de N6 en een parkeeronderzoek voor de handelskern in het Negenmanneke goedgekeurd.

Voor: NV-A, CD&V, Vlaams-Belang, PF (= 25 stemmen) – onthoudingen (=0) – tegen: Open VLD, Sp.a en Groen (= 5 stemmen).
2014-04-25-parkeerstudie
Op de gemeenteraad werd een lastenboek goedgekeurd om de porkeerstudie voor het Negenmanneke, zowel het centrum als het gedeelte langsheen de N6, aan te besteden. De resultaten van de studie zouden klaar moeten zijn voor de gemeentelijke commissie Mobiliteit van woensdag 18 juni 2014.
Aanleiding voor deze studie was een samenkomst met de handelaars van het Negenmanneke in de raad voor lokale economie waar het parkeerprobleem werd aangekaart. In deze wijk is de meeste concentratie van kleinhandelszaken.

Schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth: “De afgelopen vijftien maanden hebben we inderdaad niet stil gezeten om hef grootste mobiliteitsprobleem van onze gemeente aan te pakken, zijnde ‘de Bergensesteenweg’. Samen met alle bevoegde instanties, bedrijven en studiebureaus hebben we steeds betere contacten gelegd met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De parkeerstudie past in de toekomstvisie rond de Bergensesteenweg en zal uitgevoerd worden voor het volledige gebied van de handelskern in het centrum van het Negenmanneke en de omliggende straten. Heel bewust wordt dit gebied doorgetrokken tot de Bergensesteenweg tussen de Brusselbaan en de Albert Van Cothemstraat, zodat men maximaal een verschuiving van het probleem vermijdt en het hele gebied in kaart kan brengen.
De studie zal maximaal 30.000 euro kosten en zal ook oplossingen voorstellen. Voor de versterking van de handelskern Negenmanneke zijn er toelagen voorzien met een maximumbedrag van 12.500 euro.

2 comments

  1. Dat is al goed nieuws voor het Negenmanneke. Maar in de Slesbroekstraat in de omgeving van Vandenborre zijn er ook steeds parkeerproblemen. Vandenborre heeft parking achter het fabriek voor hun personeel maar het personeel parkeert liever dicht bij en voor de deuren en privé garages van de inwoners. De bewoners hebben dit aangekaart bij Vandenborre maar zij kunnen daar niets aan doen. Bij ons moeder kunnen we nooit parkeren, de buren staan soms in de Anemoonlaan geparkeerd omdat het personeel van Vandenborre voor hun deur staat.

  2. Probeer misschien eerst al eens al die vrachtwagens en camionetten voor onze deuren weg te krijgen. Er zijn hier veel gasten die hier zelf niet wonen maar wel hun lift of camionette voor de deur komen zetten want voor hun deur gaat dat niet, hun auto staat daar al. En je moet daar niet voor bij de politie gaan klagen. Dat mag, de straat is van iedereen. En tegen die gasten moet je zeker niets zeggen want vlaams kunnen ze niet en ik kan hun taaltje niet.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: