2014-02-28-sluipverkeer-landelijke-binnengebieden_kaart03SINT-PIETERS-LEEUW: – Op donderdag 17 april 2014 organiseerde burgemeester Luc Deconinck en schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth een uitgebreide overlegvergadering met de hulpdiensten om de bereikbaarheid van de binnengebieden (na aanleg van de boomstructuur) tussen de Brusselbaan, de Postweg en de Lenniksebaan een laatste keer in detail door te nemen.

Schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth: “De problematiek van de bereikbaarheid van onze inwoners na een gewijzigde verkeerssituatie, is een bijzonder belangrijk punt waar we veel aandacht aan besteden. Om te zorgen dat dit effectief op het werkveld operationeel is, hielden we grondig overleg met de hulpdiensten en de bedrijven die de GPS-systemen aanpassen. Ik ben dan ook blij dat de hulpdiensten present waren op het overleg, zodat we een aantal extra praktische en realistische oplossingen hebben kunnen afspreken.“

2014-04-15-tractorsluis-puttenberg-in-aanlegVier brandweerkorpsen, vier MUG-diensten, twee Rode Kruis-diensten, zeven zelfstandige ambulancediensten en de bevoegde politiediensten werden uitvoerig over de op stapel staande wijzigingen geïnformeerd.

Burgemeester Luc Deconinck: “De aanwezige hulpdiensten kregen toelichting bij de documenten die ze enkele weken geleden al mochten ontvangen. Dankzij de actieve participatie van de GPS-bedrijven zullen wij ze verder informeren wanneer de aangepaste software klaar is om te downloaden. Een aantal bijkomende suggesties vanuit deze hulpdiensten werden ook nog in de praktijk omgezet. De hulpdiensten passen nu hun interne werking aan. Ik wil alvast alle hulpdiensten bedanken voor hun actieve medewerking.”

2 comments

  1. Hulpdiensten werden misschien op de hoogte gebracht maar thuisverpleegkundigen?rijden die vanaf nu met een tractor?of rijdt je eindeloos rondjes om bij je patiënt te geraken….huisarts….

  2. Inderdaad thuisverpleegkundigen dienen voortaan om te rijden, niet zomaar enkele meters maar wel enkele kilometers. Maar ook dokters, de rondrijdende handelaars (melkboer, ijsventer, leveranciers van gasolie, …) en rondrijdende diensten (post- en krantenbedeling, levering van pakjes en goederen, …) zullen hun weg moeten zoeken of zijn zij toch ook ingelicht? Wil je als bewoner zelf iemand dringend naar het Erasmusziekenhuis brengen dan heb je tijdens de spitsuren een groot probleem. De blokken kunnen doodskisten worden als het op minuten aankomt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: