2014-03-01-PelikaanbergOUDENAKEN: – Op maandag 17 maart 2014 starten de verbeteringswerken aan de Pelikaanberg.

De wegenwerken zullen in 2 fases gebeuren.
De Pelikaanberg krijgt een nieuw wegdek. Bovendien worden de langverwachte fietspaden aangelegd, de ontbrekende schakel tussen Breedhout en Elingen. Op de top van de heuvel komen er “slimme” verkeerslichten om beurtelings verkeer mogelijk te maken.

Vanaf 17 maart start fase 1 aan de Pelikaanberg van zone Hallebaan tot Windmolenstraat. Tegelijkertijd start ook fase 1 van de werken aan de slagvijver, namelijk Baasbergstraat inclusief kruispunt tot en met het kruispunt Hazeveld.’

Bekijk ons uitgebreid artikel van 1 maart 2014: Werken Pelikaanberg starten half maart .

Omleidingen
Het verkeer komende van Halle naar Lennik wordt vanaf het kruispunt Lenniksesteenweg/Smisstraat (café The Beatles) afgeleid naar de Palokenstraat – Ninoofsesteenweg – Steenweg op Elingen – Lenniksesteenweg (richting Lennik). Voor de omleiding worden oranje aanwijzingsborden met opschrift “Lennik” gebruikt op minstens volgende kruispunten:
Lenniksesteenweg/Smisstraat
Ninoofsesteenweg/Palokenstraat
Ninoofsesteenweg/Steenweg op Elingen
Doornstraat/Lenniksesteenweg

Het verkeer komende van Lennik naar Halle wordt vanaf het kruispunt Lenniksesteenweg/Zwarte Molenstraat afgeleid naar de Zwarte Molenstraat – Postweg – Gemeenteplein Vlezenbeek. Daar staat al de blauwe bewegwijzering naar Halle. Voor de omleiding worden oranje aanwijzingsborden met opschrift “Halle” gebruikt op minstens volgende kruispunten:
Lenniksesteenweg/Zwarte Molenstraat
Zwarte Molenstraat/Gaasbeekstraat/Postweg
Postweg/Brabantsebaan
Postweg/Appelboomstraat (Vijfhoek)

Wijzigingen op buslijn 163 van De Lijn omwille van de werken:

De-Lijn_omleidingenLijn 163: Roosdaal – Lennik – Halle Vanaf 17/03/2014
* Ritten van/uit Leerbeek, Pamel en Lennik:
Niet-bediende haltes: Sint-Laureins-Berchem – Weg naar Lennik, Kerk, Weg naar Halle, Brabants trekpaard, Hazeveld, Oudenaken – Baasbergstraat, Schamelbeek Rispen en Oudenaken – Kerk richting Elingen.
Alternatief: een tijdelijke halte in de Gaasbeekstraat ter hoogte van de Molenborrestraat, de halte Oudenaken – Kerk in de Elingenstraat (richting Halle) en de halte Oudenaken – Kerk in de Gaasbeekstraat (richting Elingen).
* Rechtstreekse ritten via de Lenniksesteenweg:
Niet-bediende haltes: Oudenaken – De Pelikaan (op de Pelikaanberg), Oudenaken – Weg naar Boeckhout en Elingen – Kerk (op de Hallebaan).
Alternatief: de halte Oudenaken – De Pelikaan (in de Frans Waeyenbergstraat) en de halte Elingen – Kerk (in de Zwarte Molenstraat).
* Beperkte ritten vanuit Elingen naar Halle (richting Halle):
Niet-bediende haltes: Sint-Laureins-Berchem – Weg naar Lennik, Kerk, Weg naar Halle, Brabants trekpaard, Hazeveld, Oudenaken – Baasbergstraat, Schamelbeek, Rispen en Oudenaken – Kerk richting Elingen.
Alternatief: een tijdelijke halte in de Gaasbeekstraat ter hoogte van de Molenborrestraat en de halte Oudenaken – Kerk in de Elingenstraat (richting Halle).
* Beperkte ritten vanuit Buizingen naar Elingen (richting Elingen)
Niet-bediende haltes: Halle – Breedhout Kerk, Crispielstraat, Oudenaken – De Pelikaan (op de Pelikaanberg), Weg naar Boeckhout, Elingen – Hallebaan en Kerk in de Hallebaan.
Alternatief: de halte Halle – Breedhout School op de Lenniksesteenweg en de halte Elingen – Kerk in de Zwarte Molenstraat.

%d bloggers liken dit: