De Lijn bus 170 in Sint-Pieters-LeeuwZUUN: – De controledienst van de vervoersmaatschappij “De lijn” heeft op vrijdagochtend 07 februari2014 tussen 07u30 en 09u00 een grootscheepse controle op en rond de buslijnen 170 en 171 gehouden. De actie kadert in een algemeen project van veilig vervoer waaraan de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw meewerkt.

Diverse meldingen over overlast, fraude en andere kleine inbreuken lagen aan de basis van deze doorgedreven controle-actie. De actie vond deze maal plaats aan de halte Jan Vanderstraetenstraat.

Tijdens de actie werden maar liefst 25 bussen aan een controle onderworpen. De 861 reizigers aan boord werden gecontroleerd en spijtig genoeg werden alweer 11 zwartrijders aangetroffen. Er deden zich geen incidenten voor .

Aan deze acties hangt ook een politioneel aspect en wordt in het bijzonder uitgekeken naar personen die niet in regel zijn met hun papieren. Tijdens deze actie werden twee personen zonder geldige Belgische papieren van de bus gehaald en ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Een van de twee werd later en op vraag van de dienst vreemdelingenzaken door onze diensten overgebracht naar naar een gesloten instelling met het oog op repatriëring.

%d bloggers liken dit: