ZUUN: – Jo Van Aert gaat zijn ambachtelijke hoogvergistings bieren ‘Belgoo’ vanaf het najaar van 2014 brouwen in een pand dat hij gekocht heeft in de G. wittouckstraat. De volgende weken starten reeds de dakwerken en als alles volgens plan verloopt kan in de zomer de brouwinstallatie geplaatst worden.
2014-01-21-Jo-Van-Aert_Belgoo-bieren_toekomstige-brouwerij
De verschillende Belgoo bieren worden sinds 2007 gebrouwen in Brasserie La Binchoise te Binche. De bieren zijn ontwikkeld door Jo Van Aert, uit Alsemberg, van bierfirma Belgoobeer en worden door Jo zelf gebrouwen. Hij droomde reeds lang van een eigen brouwerij in de streek en nu heeft hij de grote stap gezet met de aankoop van een deel van de gebouwen van de vroegere drankenhandelaar BVS in de Georges wittouckstraat.

Brouwer, Jo Van Aert: ‘ Tot nu toe brouwde ik in Henegouwen, Binche omdat bij aanvang heeft niemand geld genoeg om meteen met een eigen brouwerij te beginnen. Ik was wel al heel lang op zoek naar een geschikt gebouw. En nu is het er dus van gekomen, hier in Sint-Pieters-Leeuw wat toch een mooie uitvalsbasis is voor de regio.’
2014-01-21-Jo-Van-Aert_Belgoo-bieren_toekomstige-brouwerij_02 2014-01-21-Jo-Van-Aert_Belgoo-bieren_toekomstige-brouwerij_03
Brouwer, Jo Van Aert: ‘We beginnen over drie weken aan de renovatie werken. Eerst het dak, dan de isolatie eigenlijk alles wat het gebouw betreft. Een brouwruimte, stockage,… In het bijgebouw komt dan een bureau en de degustatieruimte, waarvoor we reeds een heel oude toog gevonden hebben met een mooie porseleinen tap.
Vorige week heb ik de brouwerij besteld. Deze komt hopelijk tegen de zomervakantie aan. En voor het afvulgedeelte moet ik nog gaan kijken in Duitsland. En dan nog een etiketteermachine en ga zo maar door.
Het zal een brouwinstallatie zijn van 2400 liter per brouwsel, maar ook met een optie naar uitbreiding toe. Dus op termijn kunnen we gemakkelijk met een kleine investering naar een dubbele hoeveelheid gaan. Dus dan kunnen we op 8u30 48 hectoliter bier brouwen.
Belgoo-beer-bieren_Jo-Van-Aert
Brouwer, Jo Van Aert: ‘ Ik ben gespecialiseerd in al wat multi-graan bieren is. We werken niet alleen met gerst maar dikwijls ook met spelt, haver, tarwe. Dus de meeste van mijn bieren hebben een mix van deze verschillende graansoorten. Typisch is ook dat onze bieren over het algemeen iets hoppiger zijn. We doen ook hop in de lagertanks om extra aroma te kijgen. En ik werk ook veel met biologische granen.’

Jo brouwt ondertussen reeds 6 verschillende goed uitgebalanceerde belgoo bieren, elk met zijn eigen karakter:

  • Belgoo Saisonneke: Blond type saison bier met slechts 4,4% alcohol en een aangename bitterheid. Rijkelijk koudgehopt met europese hopsoorten. Gebrouwen op basis van 2 verschillende graansoorten.
  • Belgoo Luppoo: Koud gehopt blond bier gebrouwen met een unieke combinatie van 5 verschillende hopsoorten en 2 verschillende graansoorten.
  • Belgoo Bio Blond: Biologisch blond bier gebrouwen met een unieke combinatie van 3 verschillende biologische graansoorten.
  • Belgoo Magus: Blond Belgisch bier gebrouwen met een unieke combinatie van 4 verschillende graansoorten.
  • Belgoo Arboo: Koud gehopt blond Belgisch bier gebrouwen met een unieke combinatie van 4 verschillende hopsoorten en 3 verschillende graansoorten.
  • Belgoo Bio Amber: Biologisch amber bier gebrouwen met een unieke combinatie van 3 verschillende biologische graansoorten.

Meer info: www.belgoobeer.be

In Sint-Pieters-Leeuw zijn de Belgoo bieren te koop bij:
– Drankenservice Schoentjes, Bergensesteenweg 747
– Roby Drinks, Gaston Deruyverstraat 45

%d bloggers liken dit: