politie_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Op dinsdag 3 december tussen 09u00 en 12u00 ging er op het grondgebied van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een verkeerscontrole door specifiek gericht naar zwaar wegverkeer en beroepschauffeurs. De controle vond plaats op de Bergensesteenweg ter hoogte van km 9,5 en werd uitgevoerd in samenwerking met de collega’s van de politiezone Halle en Dilbeek.

In totaal werden er 28 voertuigen gecontroleerd waaronder 22 vrachtwagens. Elke bestuurder werd onderworpen aan een ademtest dewelke allen resulteerden in het resultaat “Safe”. 10 vrachtwagenchauffeurs waren in overtreding.

Hoofdzakelijk werden er inbreuken vastgesteld tegen de rij- en rusttijden. 1 chauffeur diende zijn vrachtwagen gedurende 9 uur laten staan omdat hij zijn verplichte dagelijkse rust niet had genoten. Een andere chauffeur kon niet verder rijden omdat zijn medische rijgeschiktheid reeds geruime tijd vervallen bleek.

Verder werd er nog een persoon geverbaliseerd omdat hij onrechtmatig gebruik maakte van een voertuig ingeschreven in het buitenland terwijl hij in het Belgische bevolkingsregister is ingeschreven, diende een buitenlander onmiddellijk 165 euro te betalen omdat zijn kind niet in een geschikt kinderbeveiligingssysteem werd vervoerd en werd er een proces verbaal voor zwartwerk opgesteld.

%d bloggers liken dit: