2013-12-01-inschrijven-scholen_2013_2014SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf september 2013 starten de Leeuwse basisscholen van alle netten met een centraal aanmeldingsregister (CAR). Dit betekent dat u uw kind eerst zal moeten aanmelden via internet en pas vervolgens op afspraak kan inschrijven in de school zelf. U moet zich daar niet bij haasten: tijd speelt geen rol als u maar binnen de juiste periode aanmeldt en vervolgens binnen de juiste periode inschrijft.

De scholen hebben hiervoor gekozen omdat de ouders op deze manier meer tijd krijgen om hun kind in te schrijven. Gedaan met het principe “eerst komt, eerst maalt”. Er zal dus ook niet meer gekampeerd moeten worden aan de schoolpoort! Daarenboven wordt er gewerkt met twee criteria, ten eerste de schoolkeuze en ten tweede de afstand domicilieadres van de leerling. Hierdoor kunnen de kinderen uit de omgeving van de school voorrang krijgen, waardoor de scholen opnieuw buurtscholen worden.
logo-scholengemeenschappen_sint-pieters-leeuw
Er zijn twee aanmeldperiodes:

Periode 1: broers en zussen en kinderen van personeel
• Wie? Is er al een broer of zus van uw kind op de school van uw keuze ingeschreven? Of is één van de ouders er personeelslid? Dan heeft u voorrang.
• Wanneer? Tussen maandag 2 december vanaf 8u00 en 21 december 2013 tot 20u00.
(OPGELET: laat deze periode niet voorbijgaan, want dan vervalt de wettelijke voorrang!)
• Hoe? Via de website “http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be

Periode 2: alle andere kinderen
• Wie? Wenst u uw kind voor het eerst in te schrijven voor het schooljaar 2014-2015? Of gaat uw kind veranderen van school? En er zijn nog geen broers of zussen ingeschreven? Dan moet u uw kind in de volgende periode aanmelden. Als uw kind nu al in een school is ingeschreven en daar blijft hoeft u niets te doen.
• Wanneer? Tussen 3 februari vanaf 8u00 en 28 februari 2014 tot 20u00

LET OP: als uw kind geboren is in 2012, maar nog geen 2 jaar en 6 maand is op de laatste instapdag, moet u zeker ook aanmelden! Uw kind stapt dan in op 1 september 2015.

Bij het aanmelden zal u de kans krijgen om vier scholen op te geven in volgorde van voorkeur. Het is belangrijk dat u verschillende scholen opgeeft! Als u maar één school opgeeft en er is in deze school geen plaats meer, zal uw kind niet aangemeld zijn. Dit betekent dat u zal moeten wachten met inschrijven tot de start van de vrije inschrijvingsperiode op 5 mei 2014. Deze periode is alleen nog voor de beperkte resterende plaatsen op scholen die misschien niet in uw buurt liggen of uw voorkeur genieten. Wachten op de vrije inschrijving wordt ten zeerste afgeraden.

Meer info?
• Surf naar de website “http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be
• Contacteer het LOP: Ine Marck, 0499/86.49.29 of ine.marck@ond.vlaanderen.be
• Vraag uitleg/hulp bij één van de volgende organisaties/diensten:
o OCMW, Fabriekstraat 1 te 1601 Ruisbroek, 02/371.03.50
o Sociaal huis, Pastorijstraat 21 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, 02/371.22.55
o Integratiedienst, Isabelle Vanderhaegen, Pastorijstraat 21 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, 02/371.63.28
o Buurthuis, Jean Corneille, Kerkstraat 10 te 1601 Ruisbroek
o Vzw PIN, August Demaeghtlaan 305 te 1500 Halle, 02/304.48.45

%d bloggers liken dit: