Faro-LindemansVLEZENBEEK/ – Brouwerij Lindemans en roomijsproducent Just Ice hebben de eerste editie van de N-Powerment Award gewonnen. Ze winnen elk een communicatiecampagne in de Belgische kranten ter waarde van 1 miljoen euro. Lindemans uit vlezenbeek gaat hiermee zijn Faro-bier promoten en herlanceren.

De Brusselse handelskamer BECI en Newspaperswork, een marketingplatform van de Belgische krantenuitgevers zijn de initiatiefnemers van de prijs die bedrijven wil steunen.

Faro maakt momenteel 0,03% uit van de totale bierproductie in België. Dit bier heeft een waanzinnig groeipotentieel en precies om dat potentieel te ontsluiten, diende Brouwerij Lindemans een deelnamedossier in. Hun doel is om Faro via een sterke publicitaire campagne in de kranten op de radar van de Belgische bierliefhebbers te zetten.

De jury werd onder meer overtuigd door de welomlijnde communicatie- en marketingdoelstellingen van deze twee finalisten. Bij Faro handelt het om de ambitieuze herlancering van een merk dat al tot het nationale erfgoed behoort. Beide campagnes beantwoorden perfect aan de vooropgestelde criteria van de N-Powerment Challenge: een lancering vanuit een Belgisch bedrijf, met slagkracht op nationaal niveau die miljoenen krantenlezers aanspreekt.

Lindemans Faro: In vroegere jaren was het niet ongewoon dat men in een glas geuze kandijsuiker toevoegde. Op den lange duur ontstond een “spontaan gegist” tarwebier met een perfect zoetzuur uitgebalanceerde smaak. Het bier kreeg de naam Faro.
Ten tijde van Breughel was dit een populaire volksdrank, maar ondanks zijn gezonde en verkwikkende eigenschappen heeft het steeds meer veld moeten ruimen voor de pilsbieren. Lindemans heeft in 1978 de Faro opnieuw op de markt gebracht en stilaan wint het bier terug aan populariteit.

Meer info: www.lindemans.be

%d bloggers liken dit: