SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf september 2013 starten de Leeuwse basisscholen van alle netten met een centraal aanmeldingsregister (CAR). Dit betekent dat u uw kind eerst zal moeten aanmelden via internet* en pas vervolgens op afspraak kan inschrijven in de school zelf. U moet zich daar niet bij haasten: tijd speelt geen rol als u maar binnen de juiste periode aanmeldt en vervolgens binnen de juiste periode inschrijft. De scholen hebben hiervoor gekozen omdat de ouders op deze manier meer tijd krijgen om hun kind in te schrijven. Gedaan met het principe “eerst komt, eerst maalt”. Er zal dus ook niet meer gekampeerd moeten worden aan de schoolpoort! Daarenboven wordt er gewerkt met twee criteria, ten eerste de schoolkeuze en ten tweede de afstand domicilieadres van de leerling. Hierdoor kunnen de kinderen uit de omgeving van de school voorrang krijgen, waardoor de scholen opnieuw buurtscholen worden.
logo-scholengemeenschappen_sint-pieters-leeuw

Stap 1: aanmelden
Er zijn twee aanmeldperiodes:

Periode 1: broers en zussen en kinderen van personeel Wie? Is er al een broer of zus van uw kind op de school van uw keuze ingeschreven? Of is één van de ouders er personeelslid? Dan heeft u voorrang. Wanneer? Tussen 2 december vanaf 8u00 en 21 december 2013 tot 20u00. (OPGELET: laat deze periode niet voorbijgaan, want dan vervalt de wettelijke voorrang!)
Hoe? Via de website “http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be” Geen internet bij u thuis? Geen probleem, u kan terecht bij het OCMW, de bibliotheek of het buurthuis!

Periode 2: alle andere kinderen Wie? Wenst u uw kind voor het eerst in te schrijven voor het schooljaar 2014-2015? Of gaat uw kind veranderen van school? En er zijn nog geen broers of zussen ingeschreven? Dan moet u uw kind in de volgende periode aanmelden. Als uw kind nu al in een school is ingeschreven en daar blijft hoeft u niets te doen. Wanneer? Tussen 3 februari vanaf 8u00 en 28 februari 2014 tot 20u00
Hoe? Via de website “http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be

LET OP: als uw kind geboren is in 2012, maar nog geen 2 jaar en 6 maand is op de laatste instapdag, moet u zeker ook aanmelden! Uw kind stapt dan in op 1 september 2015.

Bij het aanmelden zal u de kans krijgen om vier scholen op te geven in volgorde van voorkeur. Het is belangrijk dat u verschillende scholen opgeeft! Als u maar één school opgeeft en er is in deze school geen plaats meer, zal uw kind niet aangemeld zijn.
Dit betekent dat u zal moeten wachten met inschrijven tot de start van de vrije inschrijvingsperiode op 5 mei 2014. Deze periode is alleen nog voor de beperkte resterende plaatsen op scholen die misschien niet in uw buurt liggen of uw voorkeur genieten. Wachten op de vrije inschrijving wordt ten zeerste afgeraden.

Stap 2: inschrijven
U krijgt tussen 10 en 24 maart 2014 een brief of e-mail waarin staat in welke school u kan gaan inschrijven. Meestal zal dat de school van uw eerste keuze zijn, maar als daar geen plaats genoeg is, worden de kinderen geordend op basis van afstand van het domicilieadres van het kind. Vergeet daarna niet om te gaan inschrijven in de school waar uw kind werd toegewezen. De school zal u zelf telefonisch contacteren voor een afspraak.

Er zijn opnieuw twee periodes:
Periode 1: broers en zussen en kinderen van personeel
Wanneer? Tussen13 januari en 31 januari 2014
Hoe? Op afspraak in de school die werd toegewezen
Periode 2: alle andere kinderen
Wanneer? Tussen 25 maart en 30 april 2014
Hoe? Op afspraak in de school die werd toegewezen
Meer info?
Surf naar de website “http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be
Contacteer het LOP: Ine Marck, 0499/86.49.29 of ine.marck@ond.vlaanderen.be
Vraag uitleg/hulp bij één van de volgende organisaties/diensten:

  • OCMW, Fabriekstraat 1 te 1601 Ruisbroek, 02/371.03.50
  • Sociaal huis, Pastorijstraat 21 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, 02/371.22.55
  • Integratiedienst, Isabelle Vanderhaegen, Pastorijstraat 21 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, 02/371.63.28
  • Buurthuis, Jean Corneille, Kerkstraat 10 te 1601 Ruisbroek
  • Vzw PIN, August Demaeghtlaan 305 te 1500 Halle, 02/304.48.45

Kom naar een infosessie:

  • 4 november 2013 om 20u in de Merselborre, Schaliestraat 2 te 1602 Vlezenbeek
  • 7 november 2013 om 20u in het buurthuis, Kerkstraat 10 te 1601 Ruisbroek
  • 14 november 2013 om 20u in Zonnig Leven, Jan Vanderstraetenstraat 198 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw
  • 18 november 2013 om 20u in de Raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Hopelijk wordt de eerste schooldag een dag zonder al te veel tranen aan de schoolpoort, maar met veel leuke verhalen over nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.
De schoolbesturen en directies van de Leeuwse basisscholen

%d bloggers liken dit: