SINT-PIETERS-LEEUW: – In het kader van het jaarlijkse project van de cultuurraad waarbij het gemeentelijk openbaar domein wordt verfraaid via de aanplanting van narcissen hebben deze voormiddag de cultuurraad ism het gemeentebestuur paasbloembollen geplant op volgende locaties:
-Rotonde aan Inkendaal – Europalaan – Site 250 (politiegebouw) – Zonnig Leven – Parkplein.
2013-10-26-cultuurraad-plant-narcissen_100

In de loop der jaren werden reeds meer dan 60 000 knolletjes aan de Leeuwse bodem toevertrouwd. De cultuurraad van Sint-Pieters-Leeuw plant nu elk jaar narcissen dit jaar zelf zo’n 5.000 knollen, het dubbele van gewoonlijk. Zo wordt rozengemeente Sint-Pieters-Leeuw in het voorjaar ook stilaan een paasbloemengemeente.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Alles begon jaren geleden toen de KWB van Sint-Pieters-Leeuw met 30 man zo een 16.000 paasbloemen aan de kerk van de Rink plantte. Toenmalig schepen Martin Schoukens opperde toen het idee om bloembollen te planten in de ganse gemeente.

%d bloggers liken dit: